Redactia.ro
Home » Știri » Gabriela Firea, pro introducerii educației sexuale în școli: ”Doar cu acordul părinților”

Gabriela Firea, pro introducerii educației sexuale în școli: ”Doar cu acordul părinților”

Gabriela Firea, petitie educatie sexuala in scoli

Gabriela Firea este pro introducerii educației sexuale în școli, însă doar cu acordul părinților. Fostul primar general a anunațat, sâmbătă, pe rețelele de socializare că a semnat o petiție în acest sens.

Gabriela Firea, pro introducerii educației sexuale în școli: ”Doar cu acordul părinților”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a anunțat, sâmbătă, pe rețelele de socializare că a semnat o petiție de introducere a educației sexuale în școli, însă doar cu acordul părinților. ”Cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor”, este de părere fostul edil al Capitalei.

”Am semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”! Sunt mai bine de șase ani de când solicitam, tot în Senatul României, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce”, a anunțat Gabriela Firea pe pagia de Facebook.

Gabriela Firea: ”Suntem țara din UE cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor”

Gabriela Firea a subliniat în postarea sa rolul educației sexuale în școli și a precizat că suntem, în continuare, țara din UE cu cele mai multe adolescente care rămân însărcinate. Gabriela Firea a punctat și faptul că părinții copiilor trebuie să aibă habar despre cum le va fi predată acestora, materia despre educația sexuală.

„Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite? În același timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinților. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și acest subiect tabu, mai delicat. De aceea, cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

De asemenea, Gabriela Firea a reamintit episodul de anul trecut, când Klaus Iohannis a contestat la CCR legea prin  care educația sexuală se va putea preda elevilor, doar cu acordul părinților. CCR nu i-a dat dreptate, așa că legea este din nou în mâinile parlamentarilor, iar procesul legislativ trebuie reluat.

”Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională nu i-a dat dreptate! Acum, legea este din nou în Parlament! În calitate de senator, membru în Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială, militez pentru drepturile copiilor și ale părinților”, a mai  completat senatorul PSD.

De altfel, reamintim că actul normativ prevede ca materia să se numească ”educație sanitară”. Legea educației sexuale în școli a fost modificată de Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, de către parlamentari PSD și PNL. Aceștia sunt: Robert Sighiartău (PNL), Florica Cherecheş (PNL), Elena Hărătău (PSD), Steluţa-Gustica Cătăniciu (neafiliat), Adrian Solomon (PSD), Nicuşor Halici (PSD) şi senatorul Titus Corlăţean (PSD).

“În legea 272/2004, niște colegi au introdus în iarnă un amendament și noi l-am modificat puțin să fie mai cuprinzător. Motivarea inițiatorului este minunată ca să îndeplinească procesul legislativ ca formă. Restul, cum iese din Parlament este treaba parlamentarilor să-l îmbunătățească, să-l facă mai bun și mai general valabil.Pentru mulți colegi de-ai mei s-a ajuns la concluzia, în urma unor discuții cu diverse organisme interesate de astfel de lucruri că e bine să modificăm textul”, a declarat deputatul Adrian Solomon.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: