Redactia.ro
Home » Știri » Gafa făcută de dascălii unei școli din Dâmbovița. Ce mesaj a fost scris într-una dintre sălile de clasă

Gafa făcută de dascălii unei școli din Dâmbovița. Ce mesaj a fost scris într-una dintre sălile de clasă

GALERIE FOTO (2) Gafa făcută de dascălii unei școli din Dâmbovița. Ce mesaj a fost scris greșit într-una dintre sălile de clasă

O școală gimnazială din Dâmbovița, nou construită, a început cu stângul noul an, iar dascălii de acolo și-au cam pătat imaginea chiar de la inaugurarea unității de învățământ. Iată ce mesaj a fost scris greșit într-una dintre sălile de clasă.

Gafa făcută de dascălii unei școli din Dâmbovița. Ce mesaj a fost scris într-una dintre sălile de clasă

Dascălii unei școli gimnaziale din comuna Buciumeni, județ Dâmbovița, au fost „puși la colțul de rușine” chiar în prima zi de an școlar 2022-2023, când unitatea de învățământ, nouă, abia a fost inaugurată cu mare fast. Sute de elevi, profesori, dar și politicieni au participat la această festivitate, conform observatornews.

Şcoala a costat în jur de 5.600.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local, dar se pare că mulți vor uita inaugurarea și vor ține minte gafa făcută de dascălii de acolo, din cauza unei erori grave de ortografie.

Mai exact, un citat, semnat de autorul Anatole France, scris pe perete chiar deasupra unei săli de clasă, a fost tradus într-un mod eronat, pentru că forma verbului „a ști” la infinitiv este incorectă: „Educația nu e cât de mult ai memorat sau cât știi, e capacitatea de a face diferența între a știi și ce nu știi!”, când forma corectă este, de fapt, aceasta: „Educația nu e cât de mult ai memorat sau cât știi, e capacitatea de a face diferența între a ști și ce nu știi!”.

Practic, la infinitiv, verbul „a ști” se scrie cu un singur „i”, nu doi, așa cum apare în mesajul eronat scris în sala de cursuri a școlii gimnaziale din Buciumeni, Dâmbovița. Inaugurarea școlii a fost mediatizată pe pagina de Facebook a instituţiei, așa că eroarea a fost imediat sesizată de internauţi, conform sursei menționate anterior.

Gafa făcută de dascălii unei școli din Dâmbovița. Ce mesaj a fost scris greșit într-una dintre sălile de clasă
Foto: captură Observatornews
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: