Redactia.ro
Home » Știri » Gafa pe care a făcut-o Traian Băsescu la votare! Ce a spus fostul președinte la ieșire de la urne

Gafa pe care a făcut-o Traian Băsescu la votare! Ce a spus fostul președinte la ieșire de la urne

Gafa pe care a făcut-o Traian Băsescu la votare

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a făcut o gafă de proporții atunci când a ieși de la urne. Acesta a fost rugat să dea o declarație și să spună pentru ce a votat la alegerile parlamentare, iar răspunsul lui i-a șocant pe toți. 

Gafa pe care a făcut-o Traian Băsescu la votare

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a votat pentru alegerile parlamentare din 2020. Însă nu a putut trece neobservat, pentru că imediat cum a ieșit de la urne a făcut o gafă uriașă. Actualul europarlamentar a spus că a votat pentru „dreapta”, dar a spus și numele partidului cu care a votat, scrie news.ro.

„Sunt probabil alegerile în care opţiunile sunt cel mai clar definite, stânga vrea să ducă banii în consum, dreapta vrea să ducă banii în dezvoltare. Opţiunea mea este pentru dezvoltarea ţării şi nu pentru consum. Din acest motiv am votat pentru dreapta”a transmis Traian Băsescu jurnaliştilor după ce şi-a exercitat dreptul de vot.

Conform legii, politicienii nu au voie să menționeze numele partidelor în afara perioadei campaniei electorale. Capitolului XI, Art. 98 din Legea privind Organizarea Alegerilor Parlamentare interzice: „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, o anumită alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori un candidat independent”.

Elena Băsescu, candidat PMP pentru un loc de deputat la Constanța

Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu,a candidat din partea PMP pentru un loc de deputat la Constanța. Ea susține că va promova în Parlament interesele familiilor monoparentale, spunând că, prin rolul ei de mamă singură a trei copii, a căpătat „o dimensiune diferită a societății”. Elena Băsescu a fost europarlamentar în perioada 2009-2014.

„Am decis să accept un post de deputat la Constanţa. De ce la Constanţa? Pentru că este a doua mea casă. M-am născut în Constanţa, am crescut în Constanţa, familia din partea tatălui meu locuieşte în Constanţa. Doresc să-mi aduc aportul, doresc să-mi aduc experiența pe care am căpătat-o în Parlamentul European.

Prin rolul pe care l-am avut, acela de mamă singură a trei copii, am căpatat o dimensiune nouă, mi-am dat seama că statul nu sprijină familiile monoparentale. (…) De aceea, doresc să ofer PMP o nouă viziune asupra politicilor publice în zona socială. Nu mă voi lansa în lupte în Parlament. Voi dori doar să construiesc din experienţa mea proprie, aceea de mamă singură a trei copii”, a spus Elena Băsescu în conferinţa de presă în care PMP și-a anunțat candidații la europarlamentare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: