Redactia.ro
Home » Știri » Traian Băsescu, atac la adresa lui Raed Arafat. DSU îl contrazice pe fostul președinte

Traian Băsescu, atac la adresa lui Raed Arafat. DSU îl contrazice pe fostul președinte

traian băsescu

Un scandal mediatic a izbucnit, joi, între fostul președinte, Traian Băsescu și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Fostul șef al statului l-a criticat pe rețelele de socializare pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, pentru modul cum  gestionează  criza de paturi de la ATI, din Timișoara. Din punctul său de vedere, Departamentul are nevoie de “un cap limpede”.

Traian Băsescu, atac la adresa lui Raed Arafat

Traian Băsescu a răbufnit, joi, pe rețelele de socializare. El a lansat un atac la adresa lui Raed Arafat pe motiv că nu gestionează cum trebuie criza de paturi de la secția ATI din Timișoara. Mai mult, este de părere că DSU are nevoie de un ”cap limpede”.

Totodată, fostul președinte a adus aminte și de alte evenimente despre care crede că Raed Arafat nu s-a ocupat corespunzător.

”Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență, i se mai spune ISU.
Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activității „eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență”.
În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI și mijloacele de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme.
Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la „performanța” de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea. S-a ajuns la un moment de criză pentru care era necesar un cap limpede care să dirijeze misiunea de salvare a celor șase bolnavi.
La fel s-a întâmplat în Apuseni, cu ocazia prăbușirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă.La fel s-a întâmplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică; La fel s-a îmtâmplat la accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia. Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv.Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede.
Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză.
Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă.Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă.
Nu-ţi vreau răul doctore”, a scris Traian Băsescu pe pagina de facebook.

DSU îl critică pe Traian Băsescu: ”Fake News”

În replică, DSU, îl acuză de fake news pe Traian Băsescu. Pe pagina de facebook a instituției a apărut o explicație față de acuzațiile aduse de fostul președinte.

*update Ca urmare a mai multor comentarii apărute pe rețeaua de socializare Facebook, subliniem că precizarea de mai jos, așa cum se arată, nu este concepută în vederea “salvării” imaginii șefului DSU ci prin faptul că informațiile eronate, dezinformatoare diseminate opiniei publice atentează la decredibilizarea întregului sistem de urgență și implicit a instituțiilor cu rol de gestionare a situațiilor de urgență.

Ca urmare a atacurilor fostului președinte al României, Traian Băsescu la adresa secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat și a instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență, aflate în coordonare, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, începe seria atacurilor, dezinformând populația prin prezentarea unui Fake News, legat de cazul Timișoara, respectiv incapacitatea Departamentului pentru Situații de Urgență de a muta pacienții, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impuneau acestora. Precizăm opiniei publice dar și fostului președinte că la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) NU s-a solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timișoarei și nici NU existat o informare în acest sens.

Subliniem faptul că transferul între două unități sanitare se poate realiza și fără implicarea CNCCI sau DSU, situație întâmplată la nivelul Timișoarei, unde responsabilitatea trebuia concentrată pe comunicarea celor două spitale, iar mai apoi sesizarea ISU Timiș și Serviciul de Ambulanță Timiș, în vederea preluării și transportării pacienților de la o unitate sanitară la alta”, potrivit DSU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: