Redactia.ro
Home » Sport » Gata! Zlatan Ibrahimovic are statuie în orașul natal!

Gata! Zlatan Ibrahimovic are statuie în orașul natal!

GALERIE FOTO (2) Gata! Zlatan Ibrahimovic are statuie

Gata! Cel mai bun marcator din istoria Suediei, Zlatan Ibrahimovic are statuie în Malmo, orașul său natal. Statuia a fost inaugurată cu ocazia zilei de naștere a atacantului.

Statuia lui Zlatan Ibrahimovic are 2,7 metri și 500 de kilograme, fiind în totalitate din bronz. Opera de artă realizată de sculptorul Peter Linde a fost amplasată în piața dintre stadionul noul și cel vechi, acolo unde a debutat în fotbal Ibrahimovic. Atacantul lui LA Galaxy este cel mai bun marcator din istoria Suediei, cu 62 de goluri în 116 selecții. În 2016 s-a retras de la echipa națională, după ce Suedia a fost eliminată de la Euro 2016. Nu după mult timp s-a răzgâdit, dar nu a mai fost convocat.

Ibrahimovic îl atacă pe selecționer

Fotbalistul a declanșat un scandal monstru în Suedia în urmă cu câteva zile. Acesta a declarat că, selecționerul Janne Andersson nu dorește să folosească jucători cu origini străine. Apoi a revenit asupra deciziei doar pentru a fi corect „politic”.

„Câți jucători cu origini străine erau acolo? Niciunul! Andersson a distrus tot ce am făcut eu în 20 de ani. A fost întrebat despre acest subiect și a tăcut. Ulterior, a chemat și fotbaliști cu alte origini doar ca să fie corect politic””, a spus atacantul pentru Expressen.

Zlatan a debutat în fotbalul profesionist la Malmo, în 1999. Apoi a jucat pentru Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United. În prezent joacă în SUA, la LA Galaxy.

Citește și: Un tenismen a fost găsit mort! Mikhail Biryukov s-ar fi sinucis!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: