Redactia.ro

Gata! Zlatan Ibrahimovic are statuie în orașul natal!

Gata! Zlatan Ibrahimovic are statuie

Gata! Cel mai bun marcator din istoria Suediei, Zlatan Ibrahimovic are statuie în Malmo, orașul său natal. Statuia a fost inaugurată cu ocazia zilei de naștere a atacantului.

Statuia lui Zlatan Ibrahimovic are 2,7 metri și 500 de kilograme, fiind în totalitate din bronz. Opera de artă realizată de sculptorul Peter Linde a fost amplasată în piața dintre stadionul noul și cel vechi, acolo unde a debutat în fotbal Ibrahimovic. Atacantul lui LA Galaxy este cel mai bun marcator din istoria Suediei, cu 62 de goluri în 116 selecții. În 2016 s-a retras de la echipa națională, după ce Suedia a fost eliminată de la Euro 2016. Nu după mult timp s-a răzgâdit, dar nu a mai fost convocat.

Ibrahimovic îl atacă pe selecționer

Fotbalistul a declanșat un scandal monstru în Suedia în urmă cu câteva zile. Acesta a declarat că, selecționerul Janne Andersson nu dorește să folosească jucători cu origini străine. Apoi a revenit asupra deciziei doar pentru a fi corect „politic”.

„Câți jucători cu origini străine erau acolo? Niciunul! Andersson a distrus tot ce am făcut eu în 20 de ani. A fost întrebat despre acest subiect și a tăcut. Ulterior, a chemat și fotbaliști cu alte origini doar ca să fie corect politic””, a spus atacantul pentru Expressen.

Zlatan a debutat în fotbalul profesionist la Malmo, în 1999. Apoi a jucat pentru Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United. În prezent joacă în SUA, la LA Galaxy.

Citește și: Un tenismen a fost găsit mort! Mikhail Biryukov s-ar fi sinucis!