Redactia.ro
Home » Știri » Ger năprasnic în perioada următoare. Vremea rece va ține până la începutul lunii martie

Ger năprasnic în perioada următoare. Vremea rece va ține până la începutul lunii martie

Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare. Crăciun alb în țară. Zonele vizate

Ger năprasnic în perioada următoare. Vremea rece va ține până la începutul lunii martie. Iată toate detaliile!

Ger năprasnic în perioada următoare

Meteorologii ne anunță că după ce iarna și-a făcut simțită prezența cu ger, ninsori abundente și grade mult sub temperaturile normale, acum ninsorile se opresc, dar gerul se instalează pe întreg teritoriul țării. Până la data de 13 februarie, românii se vor confrunta cu vreme rea, de iarnă, după care se vor atinge temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Va fi ger atât dimineața, cât și noaptea, iar temperaturile vor atinge și -16 grade Celsius.

Din data de 20 februarie, temperaturile medii vor crește mai mult decât cele normale pentru această perioadă, pe tot teritoriul României, dar gerul își va face, în continuare, simțit prezența. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea rece va ține până la începutul lunii martie

Gerul se va simți până la începutul lunii martie! Com avea parte de valori termice medii ce se vor situa peste cele specifice pentru această periadă a anului, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 2 grade Celsius, iar cele mai scăzute valori se vor simți în depresiuni, în nordul Moldovei și în Maramureș.

„La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor. Pe arii extinse va fi ger dimineaţa şi noaptea, temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 1 grad. Valorile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -16 şi -7 grade, cu valori izolat mai scãzute, în jurul a -20 grade, în special în depresiuni şi mai ridicate în sud-est, unde însã vântul va amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în jumãtatea de est a teritoriului unde pe spaţii mici va fulgui. În special în prima parte a intervalului, vântul va continua sã aibã intensificãri în est, în sud-est şi în zona Carpaţilor de Curburã, local cu rafale de general de 55…65 km/h. Izolat se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã”, potrivit Obsevator. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: