Redactia.ro
Home » Sport » Gerard Houllier a murit! Fostul manager al Liverpool a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate

Gerard Houllier a murit! Fostul manager al Liverpool a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate

Gerard Houllier a murit

Gerard Houllier a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a fost supus unei intervenții chirugicale pe inimă. Fostul manager al echipelor Liverpool și Aston Villa a fost cunoscut pentru problemele cardiace pe care le avea încă din anul 2001.

Gerard Houllier a murit

Gerard Houllier a murit la trei săptămâni de la operația suferită pe cord. Francezul a fost operat de anevrism aortic, la Paris, fiind un pacient cu un trecut medical vast în ceea ce privește afecțiunile cardiace.

Houllier s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate, începând din anul 2001, majoritatea de natură cardiacă, suferind și de hipertensiune arterială. Prima problemă cu adevărat gravă de sănătate pe care Gerard Houllier a avut-o a apărut chiar în timpul unui meci din premier League, împotriva lui Leeds United. Cu toate acestea, cauza morții fostului manager și antrenor rămâne una necunoscută, scrie spynews.ro.

Cine a fost Gerard Houllier

Francezul a avut numeroase reușite în domeniul fotbalului prin echipele pe care le-a condus. În anul 2001, Houllier a condus echipa Liverpool spre o adevărată triplă victorie istorică. A fost câștigată cupa, campionatul dar și Cupa UEFA.

Fostul manager a fost descris de jucătorii pe care i-a avut în grijă ca „un mare manager și un om cu adevărat grijuliu”, dar și un „adevărat gentleman al jocului” care „a pus întodeauna pe alții pe primul loc”.

Ca antrenor, el a debutat în prima ligă franceză la Lens, apoi a mai pregătit echipele PSG, Liverpool, Olympique Lyon şi Aston Villa. La prima reprezentativă a Franței, Houllier a fost mai întâi secundul lui Michel Paltini, între 1988 şi 1992, şi principal, între 1992 şi 1993.
Din nefericire, el rămâne în istoria selecţionerilor francezi cu ratarea calificării la CM-1994, când, deşi avea nevoie de numai un punct în ultimele două partide din preliminarii pentru a ajunge la turneul final, Franţa a pierdut, acasă, atât în faţa Israelului, scor 2-3, cât şi a Bulgariei, scor 1-2.
Houllier a câştigat campionatul cu PSG, în 1985, având o echipă din care făceau parte jucători ca Bats, Fernandez, Rocheteau, Susic. Cu Liverpool, a obţinut Cupa Angliei, Cupa Ligii, Cupa UEFA şi Supercupa Europei, în sezonul 2000/2001, şi din nou Cupa Ligii, în 2002/2003. Ca antrenor al formaţiei din Lyon, Houllier a fost de două ori campion al Franţei, în 2006 şi 2007.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: