Redactia.ro
Home » Homepage » Germania și-a luat „Adio!” de la Angela Merkel după 16 ani în funcție prin cea mai fastuoasă ceremonie militară a armatei

Germania și-a luat „Adio!” de la Angela Merkel după 16 ani în funcție prin cea mai fastuoasă ceremonie militară a armatei

GALERIE FOTO (2)

După 16 ani în care a îndeplinit funcția de cancelar al Germaniei cu multă mândrie, Angela Merkel și-a luat „Adio!” de la poporul său în cadrul unei ceremonii fastuoase. Armata Germaniei a onorat-o în exerciţiu cu cea mai înaltă ceremonie pentru un civil, cântând o serie de melodii deosebite, care au fost alese chiar de ea.  

Germania și-a luat „Adio!” de la Angela Merkel după 16 ani în funcție prin cea mai fastuoasă ceremonie militară a armatei

Ceremonia prin care Angela Merkel a apărut în fața poporului său pentru ultima oară în calitate de cancelar se numește „Großer Zapfenstreich” și a fost ținută într-un loc ales special de aceasta.

Pentru ceremonie, Angela Merkel a ales o locație deosebită, puternic încărcată din punct de vedere istoric. Sediul Ministerului Apărării din Germania a fost construit inițial ca sediu al Armatei Marine Imperiale Germane în 1914, iar ulterior a devenit locul de întâlnire al ofițerilor care au încercat să-l înlăture pe Adolf Hitler de la putere în mai, 1944.

Inițiativa lor a eșuat, iar ei au fost executați chiar în curtea sediului, unde astăzi există un monument istoric construit în memoria lor.

Germania și-a luat „Adio” de la Merkel pe ritmuri de muzică religioasă și rock, menite să-i suprindă atât personalitatea, cât și credințele și orientările politice. A fost cântat imnul ”Sfinte Dumnezeule, lăudăm numele tău”, precum și câteva cântece rock precum „Red roses are to rain for me” și „You Forgot The Colour Film”.

Ultimul discurs al Angelei Merkel în funcția de cancelar

Angela Merkel a ținut un discurs scurt, însă plin de însemnătate pentru Germania:

„Cei 16 ani în funcția de cancelar al Germaniei au fost plini de evenimente, de cele mai multe ori foarte solicitante- atât din punct de vedere politic, cât și uman. Au existat numeroase crize care ne-au demonstrat importanța cooperări internaționale în timp ce ne confruntam cu încercările pe care lumea le-a întâmpinat.”, a spus aceasta.

În încheiere, a avut un ultim mesaj pe care a dorit să îl transmită:

„Mi-ar plăcea să vă încurajez ca în viitor să priviți lumea și din perspectiva celorlalți oameni de asemenea.”, a încheiat aceasta.

După ce Angela Markel a coborât de pe scenă, a fost urmată de Melinda Crane, o importantă personalitate de televiziune, care i-a adresat câteva cuvinte de laudă fostului cancelar. A simțit să specifice că Germania și-o va aminti mereu pentru „modestia, puterea și integritatea sa personală enormă”, dar și pentru „calmul său în momentele de criză, pragmatismul și abilitatea sa de a vorbi limpede.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: