Redactia.ro
Home » Știri » Gestul făcut de doi profesori universitari din Iași, după trecerea lor în neființă. Au lăsat, prin testament, zeci de mii de euro pentru studenții care nu-și permit să-și încheie studiile 

Gestul făcut de doi profesori universitari din Iași, după trecerea lor în neființă. Au lăsat, prin testament, zeci de mii de euro pentru studenții care nu-și permit să-și încheie studiile 

Cel mai poluat oraș din România, în 2023: „Sunt compuşi cancerigeni și riscul de afectare psihică plutește în aer”

Iată gestul făcut de doi profesori universitari din Iași, după trecerea lor în neființă! Au lăsat, prin testament, zeci de mii de euro pentru studenții care nu-și permit să-și încheie studiile!

Gestul făcut de doi profesori universitari din Iași, după trecerea lor în neființă

Un gest de altruism vine din Iași, unde doi profesori universitari au lăsat o moștenire cu adevărat impresionantă pentru tinerii studenți, chiar după trecerea lor în neființă.

Cei doi profesori, ale căror nume au rămas întipărite în istoria Universității din Iași, au lăsat prin testament nu mai puțin de zeci de mii de euro pentru a susține educația și dezvoltarea tinerilor. Gestul lor nobil constă în acordarea unor burse de merit în valoare de câte 1.000 de euro pe an, timp de trei decenii, pentru studenții ce se evidențiază prin performanțe academice remarcabile.

Doi profesori au lăsat, prin testament, zeci de mii de euro pentru studenții care nu-și permit să-și încheie studiile

La începutul acestui an universitar, trei norocoși studenți au avut motive de bucurie la Universitatea din Iași. Unul dintre ei a primit o bursă de merit de 1.000 de euro, iar ceilalți doi au fost răsplătiți cu burse de 500 de euro fiecare. Aceste sume generoase vor fi folosite pentru a susține cheltuielile legate de cursuri și, în perspectivă, pentru a sprijini continuarea studiilor în cadrul prestigioasei instituții ieșene.

Reacțiile studenților când au aflat vestea au fost de recunoștință și emoție profundă. Tânăra generație știe cât de importantă este educația și cât de dificilă poate fi în unele cazuri. Cu aceste burse, viitorul lor devine mai luminos și mai accesibil, iar visurile lor academice pot deveni realitate.

Actualii profesori din Iași, care au avut privilegiul să-i cunoască pe cei doi binefăcători, susțin că erau doi oameni foarte atenți la nevoile studenților. mai ales a celor cu probleme financiare. Unul dintre profesori provenea dintr-un mediu cu venituri reduse, ceea ce l-a făcut să înțeleagă mai bine dificultățile cu care se confruntă unele persoane în a-și continua studiile.

Celălalt profesor și-a îndreptat atenția către cei mai buni dintre cei mai buni, cei care se evidențiau prin rezultate academice de excepție. Gestul lor onorează atât nevoile studenților cu dificultăți financiare, cât și excelența academică.

Această moștenire generoasă nu este doar un gest izolat, ci va continua să sprijine educația timp de 30 de ani. Banii vor fi direcționați către Universitatea din Iași, care îi va utiliza pentru a susține nevoile studenților merituoși. Astfel de sponsorizări pentru educație sunt deja o tradiție la universitățile din Europa sau din Statele Unite ale Americii și reprezintă o sursă importantă de susținere pentru cei ce își doresc să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: