Redactia.ro
Home » Știri » Gestul şomerului Ionel a cucerit Italia. Românul a fost lăudat de autoritățile din Peninsulă

Gestul şomerului Ionel a cucerit Italia. Românul a fost lăudat de autoritățile din Peninsulă

Ionel

Ionel Toma a reușit să impresioneze întreaga comunitate din localitatea Oliveri, Italia, după ce s-a apucat să aranjeze un parc din localitate, fără să ceară vreun ban pentru efortul său.

Ionel Toma a cerut autorizație de la primăria Oliveri să curețe parcul, să planteze flori, să taie iarba și să decoreze spațiile dintre copaci. „Spiritul civic nu are cetățenie, ci sălășluiește în sufletul fiecăruia dintre noi”, au scris reprezentanții Primăriei din Oliveri pe Facebook, unde au publicat mai multe fotografii cu rezultatele muncii românului nostru, scrie digi24.ro.

Bărbatul este șomer și nu are dreptul la „venitul de cetățenie” – un tip de ajutor social în Italia. „Îi mulțumim prietenului nostru Ion că a ales singura cale posibilă către o adevărată integrare: respectul pentru locuri și oameni”, se încheie postarea primăriei Oliveri pe Facebook.

Iată textul postării

„Ion nu este din Oliveri. Louieşte aici de puţin timp. Ca să fim sinceri, nici măcar nu este italia, el vine din România. Este unul dintre numeroşii cetăţeni primiţi cu dragoste în comunitatea noastră. (…) Ion nu are un loc de muncă deocamdată. El este şomer de ceva timp. Din fericire, spiritul civic nu are cetăţenie, ci sălăşluieşte în sufletul fiecăruia dintre noi. (…) Dacă în aceste zile veţi vedea un bărbat brunet printre topogane şi copii, nu vă faceţi griji. Este unul dintre noi. Un prieten”, sunt câteva dintre cuvintele pe care Primăria din Oliveri le-a adresat românului.

Cetățenii italieni au comentat aducând laude românului. „Fotografii care singure valorează cât o mie de cuvinte!”, a comentat un localnic la postarea primăriei. „Cu siguranţă, primarul va face totul pentru a-l ajuta să obţină cetăţenia italiană şi să-l includă în contextul social al localităţii Oliveri. Merită!”, a spus un alt italian.

Românul locuiește de 3 ani în Italia

Toma Ionel este din județul Vrancea și locuiește în Italia de 3 ani, împreună cu familia sa. Anterior, a locuit în Grecia timp de 7 ani.

Românul și-a spus pe scurt povestea.

Mă numesc Toma Ionel şi sunt din judeţul Vrancea. Cum în România locurile de muncă sunt şi nu prea, am decis să plec afară să muncesc. Sunt plecat de 10 ani din ţară, dintre care 7 ani am stat în Grecia şi de 3 ani sunt aici, în Italia, mai precis în Sicilia. Cum eu locuiesc aici, rezident, cu familia şi copiii merg la şcoală aici, m-am decis să adopt, să zicem, un fel de parc de joacă pentru copii. Cam asta e povestea”, a spus Ionel Toma pentru Adevărul.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: