Redactia.ro
Home » Știri » Gestul uriaș făcut de zeci de elevi din Bacău pentru copiii refugiați din Ucraina: „Din economii, pentru a ajuta un suflet fraged de copil din Ucraina”

Gestul uriaș făcut de zeci de elevi din Bacău pentru copiii refugiați din Ucraina: „Din economii, pentru a ajuta un suflet fraged de copil din Ucraina”

Printre românii care au dat o mână de ajutor celor fugiți din calea războiului din țara vecină Ucraina, se numără acum și zeci de elevi din Bacău.

Mai exact, este vorba de elevii școlii Alexandru Ioan Cuza de la Bacău au adunat ajutoare pentru copiii care au fugit din calea războiului din Ucraina.

Gestul uriaș făcut de zeci de elevi din Bacău pentru copiii refugiați din Ucraina: „Din economii, pentru a ajuta un suflet fraged de copil din Ucraina”

De la mic la mare, românii nu rămân indiferenți la suferința vecinilor din Ucraina.

Pe principiul dar din dar se face rai, fiecare elev băcăuna a adus ce a putut. Însă în scurt timp, holurile școlii au devenit neîncăpătoare. Elevii au strâns atât alimente uscate sau conserve care se pot păstra mai mult timp, cât și produse de igienă pentru cei ajunși în România din motive de război.

Așa s-au decis să renunțe la banii de buzunar primiți de la părinți pentru a cumpăra produse de igienă, alimente, dar și diverse lucruri pentru refugiați.

„Avem biscuiţi mai avem un gel de duş şi conserve şi multe alimente”, a explicat Magda, elevă la școala din Bacău.

„Am văzut imagini cu copiii din Ucraina, refugiați în România, care suferă. Ne-am gândit că putem ajuta într-un fel”, a mărturisit, Robert, elev la școala din Bacău.

Ne-am gândit să aducem câteva obiecte de igienă personală, hrană. Din economiile personale, pentru a ajuta un suflet fraged de copil din Ucraina”, a mai explicat și Ilinca, pentru Știrile Pro Tv.

Șapte tiruri cu ajutoare au fost trimise prin Vama Isaccea în Ucraina. Iar acțiunea va continua și în următoarele zile.

Coletele pregătite de elevii din Bacău sunt preluate de voluntarii de la Crucea Roșie.

Donare de sânge la Alba, în sprijinul ucrainienilor

În Alba, chiar de Ziua Femeii, la un centru de transfuzii au venit zeci de femei de la poliție, jandarmi și pompieri ca să doneze sânge pentru a fi solidare cu criza din Ucraina.

“Sărbătorim ziua femeii și am venit să donăm sânge pentru ucrainieni și să dăm o mână de ajutor”, a declarat Amalia Radu Buta de la IPJ Alba, pentru Știrile Pro Tv.

“Am venit să îi ajut pe vecinii noștri care sunt în mare impas acum și au nevoie de ajutor și am venit cu tot dragul”, a mărturisit Sergent major Raluca Medruț – ISU Alba.

“Ca să fim solidari și să îi ajutăm pe vecinii noștri ucrainieni fiind prima dată am avut emoții, dar a fost bine”, a mai declarat și Sergent major Maria – IJJ Alba.

Și bonurile primite la donare vor fi folosite tot pentru a ajuta refugiații din Ucraina.

Din Vama Isaccea, șapte tiruri cu ajutoare au plecat cu bacul spre Odessa, în urma unei campanii a unei organizații internaționale. S-au donat echipamente și utilaje pentru pompieri, dar și materiale dezinfectante și sanitare, hrana pentru copii și bebeluși, articole de igienă și haine.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: