Redactia.ro
Home » Homepage » Gheboasă are din nou probleme cu legea. Cântărețul este suspect într-un dosar penal

Gheboasă are din nou probleme cu legea. Cântărețul este suspect într-un dosar penal

Gheboasa este suspect într-un dosar de trafic de droguri.

UPDATE – În urma anchetei penale, cântărețul a fost lăsat în libertate, însă este cercetat în continuare în dosarul de trafic de droguri. Conform anchetatorilor, aceste droguri erau vândute ulterior elevilor, iar prețul unei doze pornea de la 50 de lei.

Cunoscutul cântăreț de trap, Gheboasă, se află sub suspiciunea autorităților într-un caz de deținere de droguri de risc pentru consum propriu. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a emis un comunicat de presă în care se menționează că un bărbat a fost depistat în seara de 29 februarie 2024, în București, în timp ce deținea o cantitate de droguri de risc. Deși comunicatul oficial nu dezvăluie numele suspectului, surse apropiate anchetei au confirmat că este vorba despre artistul Gheboasă.

Gheboasă are o comunitate uriașă de fani

Cântărețul este cunoscut pentru influența sa în scena muzicală trap și pentru fanii săi numeroși. Incidentul a stârnit o mare atenție în rândul publicului și a fanilor artistului, mulți dintre aceștia exprimându-și speranța că acuzațiile vor fi clarificate în curând.

Anchetatorii DIICOT au precizat că în urma unei investigații ample, care a vizat activitatea infracțională legată de traficul de droguri de risc, au fost reținute patru persoane, fiind acuzate de comercializarea și oferirea cu titlu gratuit a canabisului în București și Dâmbovița. Cercetările în cazul lui Gheboasă se desfășoară separat și sunt concentrate asupra acuzațiilor de deținere de droguri pentru consum propriu.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, forțele de ordine au confiscat cantități de canabis, grindere, cântare de precizie și alte obiecte care pot servi drept dovezi în anchetă. De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile și alte mijloace de probă ce urmează a fi analizate de specialiști.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Autoritățile au subliniat că toate persoanele implicate în acest caz beneficiază de prezumția de nevinovăție și de drepturile procesuale stipulate în Codul de Procedură Penală, până la probarea vinovăției în cadrul unui proces echitabil.

Operațiunea DIICOT a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de colaborarea mai multor unități specializate în combaterea criminalității organizate, precum și de sprijinul forțelor de jandarmerie.

„La data de 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-B.T. Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

La data de 1 martie 2024, a fost dispusă reținerea a 4 persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iulie 2020 – februarie 2024, la diverse intervale de timp, persoanele cercetate ar fi comercializat și oferit cu titlu gratuit, în diferite ocazii, cantități de canabis, unor consumatori din municipiul București și din județul Dâmbovița.

Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că persoanele cercetate și-ar fi creat o rețea stabilă de clienți, comercializând drogul de risc cu prețul de 50 de lei, pentru o doză, interacțiunea între vânzător și cumpărător realizându-se stradal.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și în județul Ilfov, au fost ridicate cantități de canabis, mai multe grindere, un cântar de precizie, obiecte purtând urme de materie vegetală, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, față de o persoană sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Aceasta a fost depistată în seara de 29 februarie 2024, în municipiul București, în timp ce deținea o cantitate de drog de risc.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre persoanele reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, Brigăzii Rutiere din Poliția Capitalei și al polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.

Incidentul a pus din nou în lumină problema consumului de droguri și a traficului ilegal de substanțe interzise, autoritățile fiind în continuă luptă pentru eradicarea acestui fenomen nociv. Fanii lui Gheboasă așteaptă cu nerăbdare clarificările și speră că situația se va rezolva în mod favorabil pentru artist.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: