Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Dincă, „deținut protejat” la Jilava, după ce a fost umilit de ceilalți pușcăriași

Gheorghe Dincă, „deținut protejat” la Jilava, după ce a fost umilit de ceilalți pușcăriași

Dincă

Gheorghe Dincă e ținut singur într-o rezervă a Spitalului Penitenciar Jilava și beneficiază de pază pentru a nu fi agresat de ceilalți pușcăriași.

Cel supranumit „monstrul din Caracal” a fost reținut, inițial, în arestul IPJ Olt. A fost transferat pe urmă în Arestul Central din Capitală, apoi a fost mutat la Penitenciarul Jilava.

Fie din cauza fostului statut, fie din cauza faptei pe care a comis-o sau a poziției sale în dosarul în care este sau a fost judecat, s-au luat o serie de măsuri de siguranță. Se crede că Dincă ar putea fi vizat de răzbunarea celorlalți pușcăriași. De aceea a fost a fost plasat singur într-o rezervă a Spitalului Penitenciar Jilava și este bine păzit, scrie libertatea.ro.

„Este protejat conform regulamentelor, ca orice persoană vulnerabilă. Deținuții știu ce a făcut și poate exista posibilitatea ca cineva să vrea să-i facă rău. E escortat până la curte, unde e lăsat doar în prezența unor persoane care au comis fapte similare sau care nu prezintă risc să-l atace.

Sursă din Penitenciar: Cât stă în salonul din spital e protejat, pentru că e singur. Acolo are tot ce-i trebuie. Nu îl putem teleporta așa că pe drumurile pe care e nevoit să le facă dintr-un loc în altul din penitenciar, se întâmplă să fie amenințat sau înjurat. Dar doar atât. E bine păzit”, au explicat surse din Penitenciarul Jilava pentru Libertatea.

Cazul Caracal. La ce perversiuni a fost supusă Alexandra de către Dincă?

Apar unele schimbări în comportamentul lui Gheorghe Dincă, fiindcă, așa cum declara o sursă din cadrul anchetei, simte că nu mai poate deține controlul. Mai mult, îi este teamă de ceilalți deținuți și îi acuză pe aceștia că îl amenință și că îl scuipă.

„Îl enervează deținuții. Simte că nu mai poate deține controlul. În fața lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l amenință, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înțeleagă ce-l așteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei, conform adevarul.ro.

A fost expertizat psihiatric

Gheorghe Dincă a fost supus unei expertize psihiatrice, medicii urmărind să stabilească dacă acesta avea sau nu discernământ atunci când le-a răpit, sechestrat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Maceșanu.

Bărbatul a fost dus, marți, de la Penitenciarului Jilava la Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”, unde a fost supus unei expertize psihiatrice. Acesta a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Bărbatul a precizat că ar fi vorbit cu ele pentru a întreține relații sexuale contracost. Potrivit acestuia, Luiza ar fi râs de el, motiv pentru care ar fi lovit-o cu pumnul, aceasta decedând în urma loviturii.

În cazul Alexandrei, suspectul a declarat că s-a înțeles cu ea să întrețină relații sexuale pentru suma de 50 de lei, după care a legat-o cu o sfoară să nu fugă. Regretul acestuia este faptul că nu i-a legat sfoara prea strâns. Se pare că refuzurile ei, l-ar fi enervat la culme pe bărbatul de 66 de ani, iar la un moment dat, a lovit-o cu pumnul în mod fatal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: