Redactia.ro
Home » Sport » Gică Hagi, în topul celor de la France Football!

Gică Hagi, în topul celor de la France Football!

Gică Hagi, în topul celor de la France Football!

Gică Hagi a fost inclus în topul celor mai frumoase goluri din Champions League, realizat de France Football. Este vorba despre golul marcat de “Rege” în poarta celor de la AS Monaco pe vremea când juca pentru Galatasaray.

În sezonul Champions League 2000-2001, Galatasaray a ajuns în fazele eliminatorii ale competiției. Cu Mircea Lucescu antrenor turcii au ieșit dintr-o grupă unde au jucat împotriva celor de la Rangers, AS Monaco și Sturm Graz. Din acea echipa făceau parte și Gheorghe Hagi și Gică Popescu. Golul magnific al lui Hagi, ocupă locul 19 în Top 50 al celor mai frumoase reușite în opinia francezilor. Golul a fost înscris în poarta celor de la AS Monaco.

„După o carieră strălucitoare, evoluând pentru Real Madrid, Barcelona sau Brescia, Gica Hagi a îmbrăcat culorile celor de la Galatasaray pentru mai multe sezoane. El nu și-a pierdut geniul, chiar dacă urma să se retragă un an mai tarziu. În meciul cu Monaco, din 2000, Hagi a primit mingea pe partea stângă, la mai bine de 35 de metri de poarta lui Stephane Porato. Românul a avansat puțin și a lansat apoi un șut incredibil. Mingea ajunge în colțul opus. Excepțional”, au scris francezii despre reușita liderului Generației de Aur.

Gică Hagi înaintea lui Cristiano Ronaldo

În topul realizat de cei de la France Football, Hagi a devansat nume grele din fotbal, precum Cristiano Ronaldo, Messi sau Drogba. Sezonul 2000-2001 a fost ultimul pentru internaționalul român, la finalul acestuia anuntându-și retragerea. Hagi a revenit la Galatasaray în două rânduri 2004 și 2010, dar din postura de antrenor.
Gheorghe Hagi a înscris 141 de goluri în prima divizie din România. Pentru Real Madrid a avut 20 de reușite, în timp ce a marcat de 28 de ori în tricoul celor de la Brescia. Pentru Barcelona a înscris de 9 ori, iar pentru Galatasaray, echipă de unde s-a și retras a marcat de 78 de ori.

”Eu și generația mea am concurat la nivelul cel mai mare. Asta a fost șansa noastră, norocul nostru. Am crescut și ne-am dezvoltat, într-o perioada în care România era pe plan înalt la toate sporturile, inclusiv la fotbal”, spunea Gică Hagi la Digi Sport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: