Redactia.ro
Home » Homepage » Grav accident rutier pe o șosea din România. Un microbuz plin cu elevi a intrat în coliziune cu două mașini

Grav accident rutier pe o șosea din România. Un microbuz plin cu elevi a intrat în coliziune cu două mașini

Accident rutier grav la Covasna.

Un grav accident rutier a avut loc marți dimineața pe DN11 Brașov-Târgu Secuiesc, în zona localității Albiș din județul Covasna, implicând un microbuz școlar plin cu elevi și alte două autoturisme. Evenimentul a stârnit îngrijorare și mobilizare rapidă din partea autorităților și a serviciilor de urgență.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Potrivit informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), incidentul a determinat oprirea traficului rutier pe ambele sensuri de mers, pentru a permite intervenția echipajelor specializate la fața locului.

În microbuzul școlar se aflau 15 elevi în momentul producerii accidentului. Din fericire, aceștia nu au suferit leziuni grave, dar situația a generat panică și anxietate atât în rândul părinților, cât și al autorităților locale, preocupate de siguranța transportului elevilor la și de la școală.

Șoferul unuia dintre autoturismele implicate în coliziune a fost singura persoană care a suferit leziuni în urma impactului, fiind conștient la momentul evaluării medicale efectuate de echipajele de urgență sosite la locul accidentului. Starea sa de sănătate a fost stabilă, însă a necesitat asistență medicală pentru a preveni orice complicații ulterioare.

Oamenii legii au deschis un dosar penal în acest caz

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte care au dus la producerea acestui accident nefericit și pentru a stabili responsabilitățile. De asemenea, au fost luate măsuri pentru fluidizarea traficului și reluarea circulației în condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic.

Acest incident a readus în atenția publicului și a oficialilor locali necesitatea revizuirii măsurilor de siguranță pentru transportul elevilor și a sporirii vigilenței în trafic, în special pe rutele frecventate de vehicule școlare.

Comunitatea locală și părinții elevilor au exprimat mulțumire pentru promptitudinea cu care au intervenit serviciile de urgență și și-au exprimat speranța că astfel de evenimente nefericite vor putea fi evitate în viitor prin măsuri de precauție suplimentare și educație rutieră adecvată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: