Redactia.ro
Home » Știri » Grecia a prelungit perioada stagiului militar obligatoriu. Care este scopul

Grecia a prelungit perioada stagiului militar obligatoriu. Care este scopul

Grecia a prelungit perioada stagiului militar obligatoriu. Mai exact, autoritățile elene au decis prelungirea de la 9 la 12 luni. Scopul este protejarea suveranității Greciei în contextul unor tensiuni cu Turcia, iar noua măsura va intra în vigoare din luna mai.

Grecia a prelungit perioada stagiului militar obligatoriu

Grecia a prelungit perioada stagiului militar obligatoriu. Dacă până acum era de 9 luni, autoritățile elene au decis prelungirea stagiului la 12 luni, adică un an, pentru toți bărbații cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani. Scopul acestei noi măsuri, care va intra în vigoare din mai, este protejarea suveranității Grecei, din cauză că s-au amplificat tensiunile cu Turcia, transmite Digi24

„Liderii politici și militari sunt determinați să protejeze drepturile și suveranitatea Greciei”, a precizat Nikos Panagiotopoulos, ministrul grec al Apărării, citat de Greek City Times.

Cine va putea face nouă luni de Armată în Grecia

În prezent, în Grecia, bărbații care au peste 18 ani sunt obligați să efectueze stagiul militar pentru o perioadă de 9 luni, iar grecii plecați peste hotare trebuie să facă un stagiu militar, tot obligatoriu, dar doar de 3 luni. Însă, în urma prelungirii Armatei, la un an, s-a mai decis ca pot urma 9 luni de stagiu, tinerii care vor să fie trimiși la frontieră cu Turcia, în special în regiunea râului Evros şi pe anumite insule din Marea Egee.

De ce au crescut tensiunile cu Turcia

Din luna august, tensiunile dintre Grecia și Turcia au crescut, pe tema explorarării rezervelor de hidrocarburi din Mediterana de Est în zonele maritime disputate cu Grecia şi Cipru. Ankara a desfășurat o navă de cercetare seismică Oruç Reis însoţită de alte nave militare în aceste zone disputate din Mediterana de Est. În luna noiembrie, turcii au revenit în port cu nava Oruç Reis. Luni, Grecia și Turcia vor relua discuţiile în vederea soluţionării litigiului.

În Grecia este încă obligatorie Armata, din anul 1914, atunci când a început Primul Război Mondial (1914-1918). În România nu mai este obligatorie din anul 2006, înainte de a adera la Uniunea Europeană (2007).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: