Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care o fac bucătarii la ciorba de miel. Cum să îți iasă fără cusur

Greșeala pe care o fac bucătarii la ciorba de miel. Cum să îți iasă fără cusur

Greșeala pe care o fac bucătarii la ciorba de miel. Cum să îți iasă fără cusur

Ciorba de miel este un preparat tradiţional care se serveşte de Paşte. Mulţi bucătari şi gospodine o fac. Unii nu ţin cont de anumite reguli şi o greşesc. Uite care e cea mai frecventă greşeală atunci când pregăteşti ciorba de miel. Reţeta cu care mergi la sigur.

Uite cum poţi face ciorbă de miel foarte simplu şi fără greşeală!

Reţetă ciorbă de miel. Ingrediente:

foloseşte capul, şi oasele de miel, dar şi piept
250 de grame de zarzavat: pătrunjel, morcov şi ţelină;
o legătură de tarhon;
o legătură de leuştean;
o ceapă;
500 de mililitri de borş;
o lingură de orez;
100 de mililitri de smântână;
un ou, de la care se va folosi doar gălbenuşul;
două linguri de ulei;
sare.

Modul de preparare ciorba de miel:

Se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel şi se spumează. Fă acest proces cu atenţie. Mulţi bucătari greşesc şi spumează în grabă, iar ciorba iese tulbure.

Se pregătesc şi zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă. Să fierb împreună cu bucăţile de carne timp de o oră. Atenţie! Nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.

Când au fiert legumele şi carnea, se toarnă borşul fiert separat. Se adaugă orezul, tarhonul frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă ciorba.

Separat, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. Se opreşte focul la ciorba de miel şi se toarnă smântâna. Ai grijă să amesteci continuu pentru a nu se brânzi.

Greșeala pe care o fac bucătarii la ciorba de miel. Cum să îți iasă fără cusur

Când alegi carnea de miel, trebuie să ai grijă ca animalul intreg să aibă între 10 şi 13 kilograme. Când are o cantitate de 9 kilograme, are o canitate mai mare de purine şi e mai greu de digerat.

Este bine de ştiut că, datorită conţinutului de fier, mielul previne anemia. Este o carne bună pentru persoanele fără probleme cardiace şi digestiv.

Carnea de miel are acizi grasi Omega-3, complexul vitaminelor B, zinc, fosfor, calciu și 35% grăsimi saturate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini