Redactia.ro
Home » Homepage » Greșeala pe care o fac mulți șoferi. De ce masca nu se păstrează agățată de oglinda mașinii

Greșeala pe care o fac mulți șoferi. De ce masca nu se păstrează agățată de oglinda mașinii

masca

În traficul din România ați observat poate foarte mulți șoferi care au masca agățată de oglinda mașinii. Însă, medicii contraindică această obișnuință.

De asemenea, masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii, spune medicul infecţionist Carmen Dorobăţ. Medicul adaugă că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii.

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ la Digi 24.

Masca de protecție este de unică folosință

Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Utilizarea incorectă a unei măști poate afecta eficacitatea acesteia în reducerea riscului de transmitere. Utilizarea și eliminarea corespunzătoare a măștii reprezintă una din măsurile eficiente pentru a limita transmiterea noului coronavirus.

În acest sens trebuie respectați următorii pași:

  • să aplicați corect masca respectând instrucțiunile de mai jos
  • în timpul utilizării, trebuie să evitați atingerea măștii;
  • să îndepărtați masca folosind tehnica adecvată (nu atingeți partea din față, ci îndepărtați șnururile din spate), acțiune urmată de spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă și săpun;
  • să nu reutilizați măștile de unică folosință.

De regulă, aceste măști de unică folosință se pot purta maximum 4 ore sau mai puțin, dacă s-au umezit ori s-au deteriorat, potrivit doc.ro. După purtare, ele trebuie aruncate într-un recipient cu capac.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: