Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care să nu o faci în timpul cutremurului. Arafat a dat indicații clare: „Nu este recomandat să…”

Greșeala pe care să nu o faci în timpul cutremurului. Arafat a dat indicații clare: „Nu este recomandat să…”

Greșeala pe care să nu o faci în timpul cutremurului. Arafat a dat indicații clare: "Nu este recomandat să..."

Cutremurele din Turcia și, ulterior, cele din România, au provocat mare panică în rândul oamenilor. Puțini știu, însă, cum ar trebui să acționeze în cazul unui seism, astfel încât să se expună cât mai puțin și să se păstreze în siguranță, în limita posibilităților. În acest context, Raed Arafat a venit cu o serie de sugestii pentru toți oamenii și i-a sfătuit ce să nu facă.

Ce să nu faci în timpul unui cutremur

Arafat a explicat cum stau lucrurile după cutremurele de ieri din Oltenia și, în acest context, a făcut recomandări cu privire la felul în care ar trebui să acționeze oamenii în cazul unui cutremur. Șeful DSU a precizat că autoritățile statului au mers, la scurt timp de la cutremur, să verifice cum stau lucrurile în zonele marcate de cutremur, dar impresionantă a fost atitudinea oamenilor, care nu au apelat serviciul de urgență 112 inutil.

Astfel, Arafat le sugerează oamenilor să nu sune la 112 în astfel de situații, mai ales dacă sunt în siguranță. Faptul că a avut loc un cutremur nu este un motiv real pentru care să alertăm autoritățile, mai ales dacă nu am pățit nimic. Mai multe detalii putem afla de pe aplicația DSU, unde există o serie de sfaturi și explicații despre cum să acționăm în caz de seisme și alte pericole.

„Nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul. Ei trebuie să fie conectați, dacă se întâmplă un cutremur cu efecte, vom veni cu mesaje. Mesajele prima dată vin pe ro-alert dar și pe aplicația DSU pe care am recomandat-o, ea a fost actualizată. A fost acum o nouă actualizată, se poate intre pe Google Store sau pe Apple Play pentru update, s-au rezolvat anumite bug-uri care erau în aplicație.

Cum acționăm corect în timpul unui cutremur

Arafat le recomandă oamenilor să nu iasă din apartamente în caz de cutremur, pentru că riscă să rămână blocați în lift sau să se rănească pe scări. Este recomandat să oprim gazele, dacă suntem în apropierea robinetului respectiv, după care să ne așezăm sub un obiect care ne oferă protecție.

Toate acestea nu înainte de a deschide ușa, un lucru de care ar trebui să ținem cont. Multe rămân blocate după cutremur și ar trebui să evităm astfel de situații. Acestea sunt recomandările generale, dar oficialul atrage atenția asupra faptului că este absolut necesar să ne păstrăm calmul pentru a acționa în consecință.

„În rest, primul lucru pe care îl faci, dacă ai gazul aprins, îl oprești și stai ascuns sub o masă, sub ceva care să te protejeze. Nu mai putem să spunem sub tocul ușii pentru că nu mai sunt corelate ușile cu grinzile de rezistență, deci, mai degrabă, sub un obiect care poate să te protejeze dacă se întâmplă să cadă ceva sau în zone în care știi că e ceva de rezistență.

Aștepți să treacă cutremurul și vezi apoi ce se întâmplă în jurul tău. Una dintre recomandările care se dau este imediat să deschizi ușa. Deschizi ușa apartamentului, dar rămâi în apartament, ca să nu rămâi blocat.”, a mai spus Raed Arafat,

Cât despre elevi, ar trebui să învețe din școli să își păstreze calmul și să intre imediat sub bănci, după care să fie evacuați de către cadre și alți angajați ai școlii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: