Redactia.ro
Home » Știri » Greta Thunberg, mesaj IMPORTANT despre defrişările din Maramureş

Greta Thunberg, mesaj IMPORTANT despre defrişările din Maramureş

Greta Thunberg

Greta Thunberg, cea mai cunoscută activistă de mediu din lume, a transmis un mesaj cu privire la defrișările ilegale din România. Tânăra în vârstă de 17 ani se află în aceste zile la Bruxelles, unde s-a discutat planul de reducere a emisiilor poluante.

Activista ne vrea în lupta ei pentru apărarea Planetei. Într-un mesaj transmis de la Bruxelles, Greta spune că românii trebuie să fie uniți împotriva tăielor ilegale de păduri.

„Vă îndemn că vă alăturați mișcării Fridays for Future din România și să o sprijiniți. Fiți uniți împotriva tăierilor ilegale de copași și împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă și trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera și natura. Ne vedem în stradă!”, a transmis Greta Thunberg, potrivit Mediafax.

Comisia Europeană are un plan pentru obținerea neutralității climatice în Europa până la 2050. Greta Thunberg a criticat aspru superficialitatea actului și a insistat pe faptul că schimbări trebuie făcute acum. La Bruxelles, Greta și-a continuat discursul agresiv la adresa oficialilor europeni cu alte câteva argumente importante.

„Această lege a climei reprezintă o predare. Natura nu negociează și nu poți face acorduri cu fizica. Obiectivele dumneavoastră îndepărtate nu vor însemna nimic dacă emisiile mari vor continua în ritmul de astăzi, chiar și pentru doar câțiva ani”, a spus Greta Thunberg, miercuri.

Adolescenta este foarte dezamăgită de faptul că nu se face nimic astăzi pentru încetinirea ritmului schimbărilor climatice. În acest context, Thunberg a spus că „nicio politică, plan sau acord nu vor fi suficiente” atâta timp cât blocul „va continua să ignore bugetele de CO2 care se aplică pentru astăzi”. Soluția propusă de activista pentru mediu suntă foarte bine în teorie, dar pare imposibil de pus în practică, mai ales la nivel global. „Trebuie doar să ne schimbăm comportamentul, societatea”, a spus ea.

Greta Thunberg, cenzurată în presa maghiară

Jurnaliştii care lucrează la companiile media deţinute de Ungaria au nevoie de aprobare pentru a putea scrie despre o serie de subiecte considerate sensibile de către Guvernul Orban, reiese dintr-o serie de e-mail-uri interne, prezentate de Politico.

Potrivit acestor e-mail-uri, jurnaliştii trebuie să primească aprobare pentru a scrie, printre altele, despre tânăra activistă de mediu Greta Thunberg. Ea a reacţionat pe Twitter la aflarea informaţiei, susţinând că libertatea presei nu este negociabilă.

„Liste ca aceasta nu ar trebui să existe niciodată. Dar, dat fiind că există, bănuiesc că e o onoare să mă aflu pe ea. Asta arată importanţa democraţiei. Libertatea presei nu este negociabilă”, a scris Greta Thunberg.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: