Redactia.ro
Home » Știri » Gripa continuă să ucidă. Bilanțul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 34

Gripa continuă să ucidă. Bilanțul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 34

Gripa continuă să ucidă. Bilanțul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 33

Gripa continuă să ucidă. Bilanțul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 34. Direcția de Sănătate Publică transmite joi că încă trei persoane au murit din cauza gripei.

Gripa continuă să ucidă. Bilanțul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 34

Potrivit Direcția de Sănătate Publică, trei persoane din Bacău și Bihor  au decedat din cauza gripei. Printre victime se numără un bărbat de 55 de ani, din județul Bacău, având condiții medicale confirmate cu virus gripal tip A. Bărbatul a murit pe 8 februarie, dar anunțul a fost făcut abia azi.

Un alt bărbat în vârstă de 50 de ani din județul Bihor a murit după ce a nu a fost vaccinat antigripal, fiind diagnosticat cu virus gripal tip A, subtip pdm 09.

Medicii susțin că evoluția bolii s-a agravat sub ventilație artificială, decesul survenind miercuri seara. Cea de-a doua victimă este o femeie în vârstă de 52 de ani, nevaccinată antigripal. Doctorii au constatat că femeia avea hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, fiind confirmată infecția cu virusul gripal AH1N1.

În ciuda tratamentului complex administrat, inclusiv tratament antiviral cu Tamiflu, evoluţia stării clinice a pacientei a fost gravă, decesul a survenit în cursul dimineţii zilei de 13 februarie,” se arată în comunicatul DSP.

Un copil cu tumoare pe creier și bolnav de gripă a murit

Luna trecută un copil în vârstă de doi ani cu tumoare pe creier și bolnav de gripă a murit sâmbătă la Spitalul Grigore Alexandrescu, informează purtătorul de cuvânt al spitalului.

„Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte cauze, avea şi o traheostomă montată. A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub şi a fost montat la aparate. A prezentat complicaţii. În final s-a făcut şi un test de gripă şi a ieşit pozitiv. La început, la internare, a ieşit negativ, dar peste o zi sau două a ieşit pozitiv la gripă, la laborator. (…) A murit sâmbătă. Fusese operat pe creier. Avea comorbidităţi. (…) A fost şi testul de gripă B pozitiv, nu ştiu dacă aceasta a fost cauza principală”, a afirmat medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini