Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul a anunțat amenajarea unor noi centre de vaccinare. Unele dintre acestea ar putea avea program non-stop

Guvernul a anunțat amenajarea unor noi centre de vaccinare. Unele dintre acestea ar putea avea program non-stop

Guvernul a anunțat amenajarea unor noi centre de vaccinare.

Guvernul a anunțat amenajarea unor noi centre de vaccinare. După ce marți s-a înregistrat un număr mare de decese provocate de coronavirus, Guvernul a anunțat că se vor deschide noi centre de vaccinare mai accesibile pentru români. Se pare că unele dintre ele vor fi deschise non-stop.

Guvernul a anunțat amenajarea unor noi centre de vaccinare. Unele dintre acestea ar putea avea program non-stop

Guvernul a anunțat amenajarea unor noi centre de vaccinare. Grupul de comunicare Strategică a raportat, marți, 2.931 de cazuri noi de coronavirus, iar alți 237 de români au decedat din cauza virusului. În prezent, la Terapie Intensivă sunt internați 1.432 de pacienți cu COVID19. În urma noului record de decese, Guvernul a anunțat că se vor deschide noi centre de vaccinare. Românii se vaccinează în prezent în centre special amenajate, iar programarea se face prin telefon sau online, pe platforma de vaccinare. Florin Cîțu a anunțat amenajarea unor noi centre de vacinare, care vor fi disponibile în centrele comerciale, centre drive-through sau chiar în cadrul companiilor. De asemenea, există posibilitatea ca unele dintre ele să fie deschise non-stop.

Până acum, în România au fost vaccinate 2.675.872 persoane, dintre care 1.631.109 au primit ambele doze de vaccin. Pe listele de așteptare mai sunt aproximativ 166.000 de persoane.De la începutul pandemiei de coronavirus și până acum, au fost infectate cu COVID19 19 1.034.003 persoane, dintre care 950.242 persoane s-au vindecat și 26.618 au murit.

A fost anunțat primul centru în care românii se pot vaccina direct din mașină. Acesta va fi amplasat în parcarea unui centru comercial din Deva și se va deschide în data de 24 aprilie. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat și el mai multe centre de acest gen în Capitală și în alte orași mari din țară. În centrele acestea, care ar trebui deschise până la sfârșitul lunii aprilie, vaccinarea se va face cu Pfizer. Centrele drive-through va avea câte patru echipe mobile de vaccinare, ceea ce înseamnă că într-o zi pot fi imunizate 400 de persoane. În aceste centre va fi distribuit doar serul Pfizeri iar cei care vor să meargă nu au nevoie de programare.

La Timișoara a fost deschis primul centru de vaccinare împotriva coronavirusului, fiind gândit cu patru fluxuri pe zi și pe noapte, astfel încât capacitatea de vaccinare în 24 de ore să fie 480 de persoane. Din data de 16 aprilie, românii pot alege să se vaccineze cu serul AstraZeneca, fără programare.

Efectele benefice ale vaccinării anti-COVID19

Vaccinarea împotriva coronavirusului este extrem de importantă în combaterea virusului ucigaș. Este un instrument important pentru a oprit răspândirea pandemiei, pentru a scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID. Imunizarea este importantă chiar și în cazul persoanelor care au fost deja infectate cu virusul Sars-COV2.

Studiile prezentate recent au arătat că anticorpii dobândiți după vindecare rămân în corp pentru o perioadă scurtă de timp. Vaccinarea este gratuită, dar nu și obligatorie, iar persoanele din alte țări care s-au vaccinat, au renunțat deja la o parte dintre măsurile impuse de autorități. Vaccinul Pfizer are o eficiență de 90% împotriva îmbolnăvirii, iar 95,3% dintre persoanele vaccinate nu au dezvoltat forme grave de COVID19. AstraZeneca are o eficiență de la 79% la 76%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: