Redactia.ro
Home » Știri » Românii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere. Purtătorul de cuvânt al BOR îl contrazice pe Florin Cîțu

Românii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere. Purtătorul de cuvânt al BOR îl contrazice pe Florin Cîțu

Românii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere.

Românii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere. Premierul României, Florin Cîțu a declarat luni, că slujba de Înviere va fi oficiată în aer liber, iar credincioșii trebuie să păstreze distanțarea socială. Ulterior, purtătorul de cuvânt al BOR l-a contrazic pe Cîțu, menționând că slujba va fi făcută în interior, dar în lăcașul de cult va intra un număr limitat de credincioși.

Românii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere. Purtătorul de cuvânt al BOR îl contrazice pe Florin Cîțu

Românii vor putea sta și în biserică la slujba de Înviere. Prim-ministrul României, Florin Cîțu și reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne și cei ai Bisericii Ortodoxe se vor întâlni în cursul zilei de miercuri, 21 aprilie, pentru a lua o hotărâre cu privire la regulile pentru slujba de Înviere din acest an. Luni, Cîțu a declarat că slujbele de Paște se vor ține în aer liber, iar participanții vor purta masca de protecție și vor respecta măsurile sanitare impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Ortodoxe, Vasile Bănescu a precizat faptul că există deja o Hotărâre de Guvern, prin care au fost deja stabilite măsurile și regulile în noaptea de Înviere. Din punctul său de vedere, nu există niciun motiv întemeiat ca acestea să fie schimbate. „Precizarea domnului premier nu schimbă cu nimic o Hotărâre de Guvern care a fost luată pe opt aprilie.(…). În ceea ce privește slujba de Înviere, acolo unde numărul de credincioși ar putea fi foarte mare și locul, spațiul, dotarea din punct de vedere material, a bisericii respective va permite, acolo slujbă va putea fi continuată afară”, a transmis Vasile Bănescu.

Nu este obligatorie desfășurarea slujbei exlusiv afară

De asemenea, Vasile Bănescu a declarat că slujbele se pot ține atât în interiorul bisericii, cât și afară, iar credincioșii vor putea să stea în biserică, păstrând distanța de 2 metri și purtând mască de protecție. „Nu se pune problema obligativității desfășurării slujbei exclusiv afară. Ceea ce trebuie să știm este că se păstrează o tradiție, la slujba de Înviere, participă majoritatea credincioșilor, iar ea se desfășoară afară. Apoi, clericii se retrag în biserică pentru a continua slujba, până la ora 04.00 și vor fi însoțiți doar de un număr de credincioși, care poate stau în biserică păstrând distanța de 2 metri în interior, purtând masca de protecție. Nu se pune problema unei aglomerări, pentru că nu se va putea intra decât într-un număr limitat”, a explicat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Totodată, a ținut să-i asigure pe români că toate slujbele vor fi desfășurate cu respectarea tuturor regulilor sanitare. Cetățenii și autoritățile nu au motive de îngrijorare cu privire la modul în care vor avea loc cele două evenimente. Luni seara, Florin Cîțu anunța modul în care vor fi organizate slujbele religioase în noaptea de Paște. „Carantina de noapte va fi ridicată până la ora 5.00, dar tot trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, trebuie să fie niște reguli pe care să le respectăm. (…) Slujbele vor fi ținute în afara bisericii, cu distanțare”, a precizat Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: