Redactia.ro
Home » Știri » Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-coronavirus la medicul de familie! Va începe curând

Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-coronavirus la medicul de familie! Va începe curând

Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-coronavirus la medicul de familie! Va începe curând

În aproximativ două săptămâno va începe vaccinarea anti-coronavirus în cabinetele medicilor de familie. Iată ce trebuie să știi despre acest lucru!

Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-coronavirus la medicul de familie

Vaccinarea anti-coronavirus în cabinetele medicilor de familie va începe în aproximativ două săptămâni. Mai exact, în jurul datei de 4 mai. Oamenii nu mai sunt nevoiți să se programeze în platformă iar serul folosit va fi cel de la AstraZeneca.

În ceea ce privește dozele de vaccin, acestea vor ajunge în cabinetele medicilor prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică. În funcție de câte persoane înscrise sunt, medicii comunică necesarul, iar DSP-ul livrează necesarul pentru fiecare cabinet în parte.

Vor putea fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura de frigider. Astfel, serul cu care vor fi imunizați cei care vor dori să se înscrie pe listele medicilor de familie este, în principal, cel de la AstraZeneca.

Inițial, autoritățile au anunțat că va fi folosit și serul provenit de la compania americană Johnson&Johnson, însă Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că își va da abia marți avizul cu privire la acest vaccin.

Pașii necesarii vaccinării la medicul de familie:

  • se anunță medicul de familie (înscrierea pe platformă nu mai este necesară)
  • reacțiile adverse se raportează tot medicului de familie
  • persoanele imunizate primesc adeverință de vaccinare

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început, în luna aprilie, în județul Timiș, într-un proiect pilot. S-au înscrie în campanie 50 de medici, din zona metropolitană, care au primit, în total, 5.000 de doze de vaccin.

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns miercuri în România

60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns miercuri în România însă sunt stocate, momentan, în depozite, în condiții optime, până la o decizie finală cu privire la efectele adverse.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a ținut să precizeze că vaccinarea cu serul american nu este necesară în două etape, dar și că în ultima săptămână din această lună, așa cum este programat, un alt lot va ajunge pe teritoriul țării noastre. Andrei Baciu afirmă că cea de-a doua tranșă va aduce în România 103.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, fiind vorba de un total de 163.000 de doze de ser dedicate țării noastre pentru luna aprilie.

Mai mult, Andrei Baciu a mai menționat că alegerea imunizării cu acest tip de tratament este favorabilă atunci când vorbim de „balanţa de beneficii-riscuri”, căci până la acest moment nu este dovedită o asociere între vaccinul Johnson&Johnson şi cazurile de evenimente tromboembolice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: