Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul a decis! Cine va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie

Guvernul a decis! Cine va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie

Salarii mai mari cu 50% pentru această categorie de români! Ministerul finanțelor, anunț de ultim moment 

Guvernul a decis! Iată cine va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie!

Cine va primi mai mulți bani de la 1 ianuarie

Mamele de gemeni sau tripleţi primesc de la 1 ianuarie 2023 în plus 50% din indemnizaţie pentru un trai mai bun, a anunțat  ministrul Familie, Gabriela Firea. Aceasta a punctat că în sfârșit s-a îndreptat o situație care era total în defavoarea mămicilor:

„Am propus și s-a aprobat majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru mamele de gemeni, tripleți sau multipleți, cu sprijinul miniștrilor Muncii și Finanțelor cărora le mulțumesc. Reparăm, astfel, o nedreptate care se face de ani de zile acestor părinți. 

Aceeași măsură se va aplica și pentru mamele cu sarcini suprapuse, adică în cazul acelor mame care nasc din nou în perioada concediului de îngrijire a copilului.

O nedreptate, în special în cazul femeilor care, până să devină mame, au fost active pe piața muncii și au avut salarii substanțiale, pentru care au plătit contribuții sociale pe măsură. De acum, suma crește pentru unele mame! În cazul doamnelor care au indemnizația de 2.628 lei, nu apare nici o modificare, ci doar la indemnizațiile peste această sumă. De exemplu, mama unor tripleți, care are valoarea indemnizației de 3.000 de lei, va primi pentru fiecare copil, începând cu al doilea, încă 1.500 lei, astfel încât va încasa lunar 6.000 lei.

Suma maximă prevăzută de lege pentru această indemnizație rămâne 8.500 lei. Astfel, mama unor gemeni, care are acum o indemnizație de 8.500 lei, va primi 4.250 lei în plus pentru al doilea copil, nu doar 1.314 lei cât încasa până acum. Astfel, suma totală încasată va ajunge la 12.750 lei.

Statul va plăti în plus aproape 28 de milioane de lei în fiecare an, iar măsura va ajunge la familiile în care cresc acum aproape 4.700 de copii.

Era, fără îndoială, nevoie urgentă de aceste corecții. E o adevărată gură de oxigen pentru orice familie în care cresc doi sau mai mulți bebeluși în același timp și unde toate cheltuielile sunt duble, triple etc. Mă bucur că acest model urmat și de alte state europene, de exemplu Austria, se va aplica și în România”, încheie Firea.

Mamele și tații care beneficiază de concediu de creștere a copilului vor putea lucreze fără piardă indemnizația de la stat, însă, nu vor putea încasa mai mult de 10.500 de lei în decurs de 12 luni, notează Antena 3 CNN.

Câți bani vor încasa mămicile de la stat

Iată exemplul de calcul al indemnizației:

„- în 2022, mamă de tripleți (rezultă) indemnizație: 3000 de lei

– în 2023, mamă de tripleți (rezultă): 6000 de lei

Cât îi lasă statul pe părinţi să câştige, în plină criză

– în prezent:

indemnizația minimă: 1.300 de lei

părinții își pot crește veniturile cu 6.500 de lei (5 indemnizații minime)

– de la 1 ianuarie 2023:

părinții își pot crește veniturile 10.512 de lei (8 indemnizații minime)”, conform sursei citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: