Redactia.ro
Home » Homepage » Guvernul alocă bani din Fondul de Rezervă pentru a răsplăti performanța lui David Popovici. Ce sumă de bani va primi sportivul român

Guvernul alocă bani din Fondul de Rezervă pentru a răsplăti performanța lui David Popovici. Ce sumă de bani va primi sportivul român

Guvernul alocă bani din Fondul de Rezervă pentru a răsplăti performanța lui David Popovici.

Guvernul alocă bani din Fondul de Rezervă pentru a răsplăti performanța lui David Popovici. Sportivul român va primi un milion de lei din partea Guvernului. Tânărul de 17 ani a reușit să scrie istorie la Campionatul Mondial de Natație. Premierul Ciucă a anunțat că Guvernul alocă bani din Fondul de Rezervă pentru a-l răsplăti pe David Popovici.

Guvernul alocă bani din Fondul de Rezervă pentru a răsplăti performanța lui David Popovici. Ce sumă de bani va primi sportivul român

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație, după ce a câștigat două medalii de aur. Sportivul român va fi premiat de guvern cu 1 milion de lei, iar banii urmează să fie alocați din Fondul de rezervă. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă. „Tot azi am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului David Popovici și, fiind vorba despre o performanță exceptională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotarat să îi fie alocată din Fondul de rezerva al Guvernului suma de 1 milion de lei”, a spus premierul, la finalul ședinței de guvern.

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câștigat miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație, competiție care se desfășoară la Budapesta. Popovici a obținut la Campionatul Mondial și aurul la 200 m liber.Pe lângă banii Executivului, David Popovici ar putea fi recompensat financiar și de clubul Dinamo, unde este legitimat. Clubul îi poate oferi o sumă echivalentă cu maximum 50% din ceea ce va primi de la minister. Un premiu în bani i-ar putea fi acordat și de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat

Este primul inotător după 1973 a reușit să obțină aurul pentru ambele probe din Campionatul Mondial, dar și primul român care obține aceste performanțe. Tânărul a declarat că dacă i se va „urca la cap” popularitatea, atunci va primi „două palme imaginare” de la apropiaţii săi.„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a spus David Popovici la TVR.

David a mai spis că primul lucru pe care îl va face atunci când va reveni în țară va fi să mănânce ceva bun. „Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost imediată a lui David Popovici, la interviul acordat în limba engleză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: