Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru: „Trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”

Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru: „Trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”

Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru. Iată detaliile!

Dan Cărbunaru: „Trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru anunță că se ia în calcul eliminarea ajutorului de 0,50 RON alocat de către Guvern, deoarece există o perioadă extrem de delicată , iar efectele costurilor sunt resimțite la nivel global:

„Vom vedea ce se va întâmpla. Atunci suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade. Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Dan Cărbunaru: „Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul…ne afectează”

„Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul din Ucraina și, ca atare, aceste forme de instabilitate ne afectează, noi fiind, până la urmă, și la granița cu Ucraina, ca acest guvern să-și mențină în primul rând angajamentele pe care și le-am asumat”, a mai spus omul politic. 

Virgil Popescu: „Prețul la pompă a ajuns sub prețul de la care începuseră scumpirile”

„Prețul la pompă a ajuns sub prețul la care începuseră scumpirile. Din ce am văzut astăzi, trecând pe lângă o stație de carburanți, am văzut parcă 7,70 lei – prețul benzinei, sub 7,80 cât era înainte”, a declarat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Cât costă azi litrul de benzină și motorină în București

Conform Peco-online.ro, unde toate prețurile sunt afișate cu tot cu reducerea de 50 de bani, se arată următoarele prețuri:

Benzina standard:

  • Petrom: între 7,67 lei și 7,74 lei
  • Lukoil: între 7,77 lei și 7,78 lei
  • Mol: între 7,78 lei și 7,79 lei
  • OMV: între 7,79 lei și 7,82 lei
  • Rompetrol: între 7,87 lei și 7,92 lei

Motorina standard:

  • Petrom: între 8,31 lei și 8,34 lei
  • Lukoil: între 8,43 lei și 8,45 lei
  • Mol: între 8,38 lei și 8,45 lei
  • OMV: între 8,39 lei și 8,42 lei
  • Rompetrol: între 8,47 lei și 8,52 lei

Sursa foto: dcnews.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: