Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash! Marcel Ciolacu: „Vor fi două excepții”

Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash! Marcel Ciolacu: „Vor fi două excepții”

Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash! Marcel Ciolacu: „Vor fi două excepții"

Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash. Iată detaliile!

Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash

Într-o mișcare neașteptată, Guvernul României, sub conducerea premierului Marcel Ciolacu, a decis să renunțe la planul de reducere a plafonului pentru plățile în numerar, menținând limitele actuale pentru atât persoanele fizice, cât și cele juridice. Cu toate acestea, au fost stabilite două excepții importante. Această decizie vine ca urmare a consultărilor și dialogului deschis cu micii întreprinzători, mediul de afaceri și reprezentanții sistemului bancar, pe care premierul Ciolacu i-a luat în considerare în mod direct în procesul decizional.

Într-o declarație postată pe platforma Facebook, premierul Ciolacu a subliniat angajamentul său față de micii întreprinzători și oamenii simpli ai acestei țări. Acesta a recunoscut că a fost receptiv la preocupările acestora legate de propunerile venite de la ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) și Ministerul Finanțelor cu privire la restricțiile în ceea ce privește tranzacțiile în numerar. Ciolacu a ținut să sublinieze că acești oameni nu sunt evazioniști, ci reprezintă coloana vertebrală a economiei naționale.

Astfel, în prima ședință de Guvern, premierul a anunțat că va revizui aceste propuneri pentru a reflecta mai bine nevoile și preocupările cetățenilor și mediului de afaceri. Prin această decizie, el și-a asumat responsabilitatea de a corecta o posibilă direcție greșită a politicii guvernamentale.

Guvernul a stabilit două excepții în ceea ce privește limitele de tranzacții în numerar

Cu toate acestea, Guvernul a stabilit două excepții în ceea ce privește limitele de tranzacții în numerar. Astfel, plafonul de casă pentru plățile în numerar a fost menținut la 50.000 de lei, iar avansul spre decontare la 1.000 de lei pe zi. Aceste limite vor rămâne în vigoare și vor continua să reglementeze tranzacțiile în numerar în țară.

În ceea ce privește cei care au profitat de dezbaterea publică privind această propunere pentru a evita plata taxelor și a impozitelor, premierul Ciolacu a fost ferm:

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!

Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!
Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.
Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!, a afirmat Marcel Ciolacu.

Totodată, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat pe Facebook decizia luată în Coaliție:

„Am avut, astăzi, la nivelul conducerii Coaliției o analiză aplicată asupra măsurii privind plățile în numerar. În urma dialogului nostru, am convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri și a cetățenilor de bună credință. Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România și vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens”, a scris Ciucă.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: