Redactia.ro
Home » Sport » Hamilton nu s-a lăsat intimidat de o pană ca să ajungă până în ultimul tur la Silverstone. A câștigat pentru a șaptea oară Marele Premiu al Marii Britanii

Hamilton nu s-a lăsat intimidat de o pană ca să ajungă până în ultimul tur la Silverstone. A câștigat pentru a șaptea oară Marele Premiu al Marii Britanii

Hamilton nu s-a lăsat intimidat de o pană ca să ajungă până în ultimul tur la Silverstone. A câștigat pentru a șaptea oară Marele Premiu al Marii Britanii

Pilotul britanic, Lewis Hamilton care conduce mașina celor de la Mercedes, a câștigat astăzi Grand Prix-ul de Formula 1 al Marii Britanii care a avut loc pe circuitul Silverstone. Campionul mondial a plecat din pole position și a reușit să circule cu mașina 5.891 km.

Acesta a intrat în ultimul tur  cu ghinion, pneul din stânga față a cedat, dar englezul nu s-a lăsat intimidat. Hamilton a continuat cursa cu emoții mai ales că în spatele său la o distanță mică se afla Verstappen și putea să îl devanseze.

Hamilton a câștigat pe muchie Premiul de Formula 1 de la Silverstone

Coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, care a pornit de pe poziția secundă a suferit și el o pană, dar nu a avut parte de același noroc și  nici de determinarea lui  Lewis. Bottas a terminat cursa pe locul 11.

Hamilton a declarat că atunci când a observat ghinionul coechipierului său și-a îndreptat atenția și el către pneurile sale, care păreau a fi în regulă.

„Până în ultimul tur, totul a fost bine. Când am auzit însă că Valtteri a avut pană am observat că pneurile mele sunt în regulă. Dar dintr-o dată am avut și eu aceeași problemă. Am încercat apoi să-mi mențin viteza fără a rupe janta”, a adăugat campionul după câștigarea cursei.

A cucerit pista Marii Britanii pentru a șaptea oară

Cursa se îndrepta spre un final anticipat încă din turul 18, însă cu numai două tururi înainte de final echipa Mercerdes a avut un șoc după ce Bottas  a ajuns cu greu la boxe în urma incidentului. Hamilton a dat și el emoții echipei care a sperat totuși că va reuși să prindă podiumul, dar nu că va și câștiga.

Podiumul a surprins pe toată lumea cu Hamilton în frunte urmat de Verstappen și Leclerc. Astfel englezul Lewis Hamilton a mai scris încă o pagină în istoria sportului iubit de foarte mulți oameni.

 

Loading...