Redactia.ro
Home » Sport » Fernando Alonso, a făcut anunțul! Revine în Formula 1

Fernando Alonso, a făcut anunțul! Revine în Formula 1

Formula 1, Fernando Alonso

Fernando Alonso a decis să revină în Formula 1, alături de cei de la Renault. Spaniolul a pilotat ultima dată în sezonul 2018.

Pentru a treia oară, Fernando Alonso se va alătura celor de la Renault. A mai alergat pentru francezi între 2003-2006 și 2008-2009.

„Renault este familia mea, unde am cele mai frumoase amintiri din Formula 1, după cele două titluri mondiale câștigate. Este o mare mândrie și o mare emoție să mă întorc la echipa care mi-a dat șansa să-mi încep cariera și care, acum, îmi oferă oportunitatea de a reveni la cel mai înalt nivel. Progresul lor din această iarnă oferă credibilitate față de obiectivele stabilite pentru sezonul 2022. Echipa vrea și are puterea de a reveni pe podium, așa cum îmi doresc și eu”, a declarat pilotul.

Cine l-a ajutat să revină la Renault

Flavio Briatore este cel care l-a ajutat pe pilotul de 39 de ani să-și găsească echipă. Acesta a primit acceptul președinte Renault, Luca de Meo, să negocieze un contract valabil pe o perioadă de doi ani. În 2003, Alonso devenea cel mai tânăr pilot de Formula 1 care a plecat din pole position, apoi care a câștigat o cursă, iar în 2005 cel mai tânăr pilot care a câștigat titlul mondial. Spaniolul are în palmares două titluri de campion mondial. În 2005 și 2006. A câștigat în cariera sa 32 de curse și este pe locul 6 în clasamentul all-time al celor mai titrați piloți.
După ce a renunțat la Formula 1 a câștigat de două ori celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans. De asemenea a concurat și la Raliu Dakar. Următoare etapă din Formula 1 are loc la sfârșitul acestei săptămâni în Austria, pe circuitul Red Bull Ring.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: