Redactia.ro
Home » Sport » Moment tensionat în Formula 1 la prima cursă a anului!

Moment tensionat în Formula 1 la prima cursă a anului!

Formula 1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas

Marele Premiu al Austriei a debutat cu replici acide între piloți. Totul a pornit de la mișcarea #blacklivesmatter, susținută de campionul Lewis Hamilton.

Formula 1 a debutat cu Marele Premiu al Austriei, care nu a fost lipsit de incidente. Înaintea startului, mai mulți piloți nu au dorit să îngenuncheze în semn de susținere pentru mișcarea #blacklivesmatter. Acest lucru l-a enervat la culme pe Hamilton, despre care se știe că sprijină mișcarea pornită la Minneapolis. Charles Leclerc, Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Kimi Raikkonen au fost cei care au refuzat să îngenuncheze.

”Toți cei 20 de piloți și echipele lor sunt uniți contra rasismului și a prejudecăților. Dar cred că ceea ce contează sunt faptele și comportamentul în viața de zi cu zi”, a explicat Charles Leclerc.

”Cred că fiecare are dreptul să se exprime în momentul în care vrea și în modul care i se potrivește”, a spus și Max Verstappen.

Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Austriei

Valtteri Bottas s-a impus în prima cursă din acest sezon. Finlandezul de la Mercedes a plecat din pole-position și a reușit să-și mențină supremația până la final. Hamilton a fost penalizat pentru un acroșaj cu Albon și a pierdut 5 secunde în clasament. Charles Leclerc și Lando Norris au profitat de incident din plin. Pilotul celor de la Ferrari a terminat pe locul doi. Lando Norris a terminat și el pe podium pentru prima dată de când concurează în Formula 1. Campionul mondial, Lewis Hamilton a încheiat pe locul 4. Pentru Valtteri Bottas aceasta este a opta victorie din cariera sa, și a doua pe circuitul din Austria. Următorul Mare Premiu se va desfășuta tot la Spielberg, pe 12 iulie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: