Redactia.ro
Home » Știri » Haos printre turiști. A fost reperat cel mai rapid rechin din lume în largul coastelor spaniole VIDEO

Haos printre turiști. A fost reperat cel mai rapid rechin din lume în largul coastelor spaniole VIDEO

Fotograful subacvatic David Jara, a surprins imagini cu cel mai rapid rechin din specia Mako, din lume. Acesta a declarat că „a văzut o umbră mare și neagră în mișcare” în apa din apropiere de Garraf, Barcelona.

A fost reperat cel mai rapid rechin din lume

Fotograful subacvatic David Jara a mărturisit că a rămas impresionat după ce l-a surpins pe cel mai rapid rechin din lume:

„Am văzut o umbră mare și neagră în mișcare. Am fost puțin confuzi. La început am crezut că este un pește soare, dar curând am observat o înotătoare dorsală. Apoi ne-am apropiat, ne-am oprit la o distanță sigură și el s-a apropiat și el de barcă. A fost impresionant”, potrivit „dailystar.co.uk”.

Cel mai rapid rechin din lume, poate înota cu 43 de mile pe oră (75 km/h) și are o lungime de 2,5 metri. Acesta a fost văzut pândind în largul unei zone de pe coasta spaniolă populară printre turiștii britanici, ceea ce a stârnit temeri pentru siguranța acestora.

Turiștii și localnicii din jurul orașului Garraf, Barcelona, vor fi de acum încolo atenți atunci când vor decide să intre în apă. Rechinul a fost reperat săptămâna trecută în timpul unei expediții a Asociației Cetaceelor.

Echipa nu știa inițial ce specie era bestia și s-a gândit mai bine să sară în apă pentru a o vedea mai de aproape. Ulterior, au declarat că nu a mai întâlnit niciodată această specie pe această coastă în 10 ani de expediții acolo.

Mako cu aripioare scurte este o specie pe cale de dispariție

Biologul marin Claudio Barría a confirmat: „Nu am nicio înregistrare video făcută cu un mako cu aripioare scurte de sub apă în Marea Mediterană spaniolă”, conform aceleași surse. 

Și, în ciuda faptului că este o potențială veste proastă pentru înotători, Barria a adăugat că întâlnirea este un „semn bun” pentru ecosistemul mediteranean, deoarece mako cu aripioare scurte este o specie pe cale de dispariție critică

Din păcate rechinii din această specie au luat deja viața a șase persoane în acest an, iar alte cel puțin 33 de persoane au fost rănite în timpul unor atacuri violente. Îngrijorător este faptul că, din ianuarie, au fost raportate 39 de atacuri, iar supraviețuitorii au rămas cu răni îngrozitoare după ce prădătorii uriași au mușcat mai mult decât puteau mesteca. Rănile înspăimântătoare au fost suferite de victime formate din 26 de bărbați și 13 femei care au îndurat întâlnirile terifiante, una dintre victime fiind o fetiță de opt ani.

 

 

Sursa foto: Getty Images/iStockphoto

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: