Redactia.ro
Home » Horoscop » Horoscop celtic! Copacul mistic care te protejează în funcție de data nașterii

Horoscop celtic! Copacul mistic care te protejează în funcție de data nașterii

Horoscop celtic! Copacul mistic care te protejează în funcție de data nașterii

Horoscop celtic! În astrologia celtică, arborii sunt elemente de putere care, împreună cu ciclurile lunare, guvernează soarta oamenilor. Află acum care este copacul care te protejează în funcție de data nașterii!

Copacul mistic care te protejează în funcție de data nașterii

Religia celtică era animistă, adică se baza pe credința că atât obiectele, cât și elementele din natură posedă suflet. Pentru celți pădurile aveau o dimensiune magică și puterile zeilor locuiau în copaci. Pe această bază, druizii, magii și vrăjitorii posesori ai înțelepciunii misterioase au creat un horoscop.

Astrologia celtică se bazează pe convingerea că nașterea noastră condiționează personalitatea și caracterul nostru. În acest context și prin observație, druizii și-au dat seama că un copil născut într-un anotimp specific al anului avea trăsături unice diferite de cea a altora.

Pe baza cunoașterii druizilor și a adorației lor pentru energia sacră a copacilor, s-a născut un sistem de ghicire și protecție: horoscopul celtic. Copacii din astrologia celtică sunt echivalenți cu semnele din horoscopul celtic, deoarece sunt asociați nu numai cu ciclurile naturale ale anului, ci și cu o serie de trăsături de personalitate.

Plop – Plopul este arborele meditației și spiritualității. Este un copac care îi influențează pe cei născuți între 4 și 8 februarie, 1 și 14 mai și 5 și 12 august. Plopii sunt entuziaști, întotdeauna înconjurați de oameni agreabili, dar oarecum periculoşi, cu excepția cazului în care se află într-o situație extremă. Un pic singuratic, un plop posedă o mare capacitate de organizare și cunoștințe filozofice.

Mesteacăn – Menteacănul îi protejează pe cei născuți între 4 și 24 iunie și simbolizează începutul anului celtic. Ramurile sale sperie spiritele rele ale vechiului an. Cei născuți sub acest semn sunt vioi, atrăgători și eleganți. Nu le place să genereze dificultăți altora și știu să se adapteze la orice circumstanțe apar. Sunt oameni umili și sunt înzestrați cu multă inteligență și intuiție.

Brad – Cei născuți între 2 și 11 ianuarie și 5 și 14 iulie sunt reprezentați de brad, purtătorul luminii mistice. Brazii au bun gust și sunt iubitori de frumusețe. Au multe talente și multă inteligență pentru a profita la maximum de aceste talente. Deși oarecum rezervat, Bradul este foarte loial și le pasă întotdeauna de cei apropiați.

Arțar – Arțarul este copacul celor născuți între 11 și 20 aprilie și între 14 și 23 octombrie. Arțarul este dedicat Danei, zeița celtică a fertilității și erotismului. Arțarii se bucură de o imaginație excelentă și sunt remarcabil de neobișnuiți, adesea ieșiți din comun. Sunt timizi și rezervați, dar, de asemenea, mândri și ambițioși, cu o sete nestinsă de experiențe noi.

Alunul – Alunul este arborele credințelor și îi protejează pe cei născuți între 23 și 31 martie și între 29 septembrie și 3 octombrie. Cei din această zodie sunt oameni fermecători, înțelegători și foarte generoși. Ei au un mare simț al dreptății și se simt atrași de cauzele sociale.

Castan – Cei născuți între 15 și 24 mai și între 12 și 21 noiembrie se află sub protecția castanului, simbol al învățării și cunoștințelor oculte. Cei din această zodie sunt înzestraţi cu frumusețe și sunt deosebit de tactici. Sunt foarte independenți, dar în spatele lor se ascunde un secret major: sentimentalismul.

Ulm – Ulmul îi protejează pe cei născuți între 12 și 24 ianuarie și între 15 și 25 iulie. Ulmii sunt oameni cu un fler de planificare, înzestrați cu o soliditate deosebită și cu un dar natural pentru anticiparea problemelor care pot apărea. Sunt lideri născuți și sunt plini de viață.

Măr – Cei născuți între 25 iunie și 4 iulie și 23 decembrie 1 ianuarie sunt protejați de măr, copacul unde vrăjitorul Merlin şi-a împărtășit învățăturile. Sunt oameni cocheti, aventuroși și atât de sensibili încât se îndrăgostesc întotdeauna. În același timp, sunt persoane delicate, generoase și dotate cu imaginație și spiritualitate.

Cireș – Cireșul este copacul celor născuți între 25 mai și 3 iunie și între 22 noiembrie și 1 decembrie. Acest copac, cireșul, este un talisman împotriva energiilor negative. Cei aflați sub influența sa sunt înzestrați cu magnetism. S-ar putea să greșească pentru că sunt foarte impulsivi, dar mustrările nu îi afectează. Sunt ființe atractive și exigente, cărora le place să se joace cu soarta lor.

Fag – Cei născuți între 2 și 22 decembrie sunt reprezentați de acest copac care este asociat cu bunătatea și maternitatea. Nativii zodiei Fag sunt de obicei oameni de mare succes cu proiectele lor, care se bucură în același timp de un gust estetic rafinat.

Carpen – Carpenul este arborele magiei și spiritualității, iar cei născuți între 3 și 13 iunie și 2 și 11 decembrie sunt conduși de acesta. Sunt persoane dotate cu un gust foarte bun. De asemenea, le pasă în mod înnăscut de aspectul lor. Sunt disciplinaţi, ceea ce îi determină să atingă orice obiective și-au propus să realizeze.

Astrologia celtică este legată de vechea înțelepciune Ogham

Lime – Cei născuți între 11 și 20 martie și între 13 și 22 septembrie sunt reprezentați de Lime, simbol al prieteniei dedicată zeiței Freyja. Cei aflați sub influența sa urăsc certurile și încearcă să țină la distanță stresul la locul de muncă. Le place leneveala și se bucură de viață. Se pot sacrifica de dragul celorlalți, sunt foarte talentați și visează la obiective pe care nu le pot realiza.

Rowan – Rowanul este asociat cu ghicitori și oracole și îi protejează pe cei născuți între 1 și 10 aprilie și între 4 și 13 octombrie. Cei aflaţi sub acest semn par oameni fragili, dar, de fapt, sunt acoperiți cu o mare forță. Trec cu ușurință peste eșecurile vieții și au o mare sete de aventură și emoții puternice. Sunt optimiști și se solidarizează cu ceilalți.

Cedru – Cei născuți între 9 și 18 februarie și între 14 și 23 august sunt reprezentați de cedru, arborele artei și al religiei și sunt înzestrați cu o frumusețe exotică și o sănătate foarte bună. Au un sentiment de încredere în sine și le place să se bucure de lux.

Chiparos – Chiparosul este emblema nemuririi și transmite energie vitală. Îi protejează pe cei născuți între 25 ianuarie și 3 februarie și între 26 iulie și 4 august. Chiparosul îi înzestrează pe cei aflați sub acest semn cu darul atracției și farmecului. Chiparosii sunt întotdeauna gata să se distreze; sunt oameni activi și fericiți; le place să fie recunoscuți de colegii lor și au o mare capacitate de a se adapta la noile circumstanțe.

Nuc – Nucul este asociat cu profeții și puteri afrodisiace. Reprezintă pe cei născuți între 21 și 30 aprilie și 24 octombrie și 11 noiembrie. Sunt persoane dotate cu mari contraste: egoiste și agresive, generoase și tandre. Reacționează într-o manieră spontană și neașteptată, iar ceilalți nu întotdeauna se aşteaptă la ele. Ei fac mari strategii și sunt versatili.

Măslin – Cei născuți între 23 și 28 septembrie sunt reprezentați de măslin, emblema păcii și fericirii. Cea mai importantă virtute a lor este înțelepciunea. Măslinele se bucură de o iluminare deosebită, care le permite să expire energie către ceilalți.

Pin – Pinul este simbolul puterii vitale și îi protejează pe cei născuți între 19 și 29 februarie și între 24 august și 2 septembrie. Sunt oameni cărora le place întotdeauna să fie bine înconjurați de iubire, le place confortul, curajoși și neglijenți. Știu cum să facă față accidentelor.

Stejar – Cei născuți între 21 și 22 martie sunt reprezentați de stejar, arborele generozității dedicat zeului Dagda. Protejații lor sunt oameni robuşti și dinamici, caracterizați prin puterea, asprimea și nemilositatea lor.

Salcie plângătoare – Salcia plângătoare este emblema gândirii și magiei constructive care înzestrează celor născuți între 1 și 10 martie și între 3 și 12 septembrie o natură melancolică și de vis. Salcii plângătoare sunt oameni neliniștiți, cu o mare sensibilitate. Sunt extrem de sinceri, deși sunt și foarte pretențioși, ceea ce face dificilă uneori viaţa cu ei.

Smochin – Smochinul îi reprezintă pe cei născuți între 14 și 23 iunie și între 2 și 21 decembrie. Smochinul este simbolul abundenței și dă celor născuți sub influența sa puterea. Sunt persoane foarte afectuoase și sentimentale, cărora le place să fie înconjurați de prieteni, rude și animale de companie. Sunt mari iubitori de viață și au simțul umorului.