Redactia.ro
Home » Știri » Iarna a dat peste cap mersul trenurilor. CFR Călători a anunțat întârzieri masive, iar 11 trenuri au fost deja anulate

Iarna a dat peste cap mersul trenurilor. CFR Călători a anunțat întârzieri masive, iar 11 trenuri au fost deja anulate

În mijlocul iernii, circulația feroviară din România se confruntă cu provocări semnificative din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Viscolul, vântul puternic și temperaturile scăzute au paralizat sectoare ale rețelei feroviare, generând întârzieri și anulări ale zeci de trenuri.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a emis un anunț cu privire la situația dificilă cu care se confruntă circulația feroviară, cu accent pe Sucursalele Regionale CF Iași și Galați.

Trenuri întârziate din cauza viscolului

Pe raza Sucursalei Regionale CF Galați, între Mărășești și Tecuci, circulația automotoarelor este permisă doar cu antemergător, locomotivă Diesel sau electrică, datorită vântului extrem de puternic. În plus, între Brăila și Făurei, trenurile se deplasează cu restricție de viteză de 70 km/h din cauza condițiilor meteorologice dificile.

Stația Mărășești a fost puternic afectată în timpul nopții de ninsori abundente și viscol, conducând la îngreunarea circulației feroviare și la întârzieri semnificative pentru mai multe trenuri de călători. Opt trenuri (R 7574, RE 11064, IR 1664, IR 1665, RE 11065, R 7575, R 7576, IRN 402) au fost afectate, reflectând amploarea problemei pe această secțiune a rețelei feroviare.

În zona Sucursalei Regionale CF Iași, ninsorile și viscolul au determinat instituirea restricțiilor de viteză pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna, limitând viteza trenurilor la 50 km/h. Acest lucru a condus la întârzieri semnificative pentru 10 trenuri de călători, care au experimentat probleme în stațiile CF Iași și Bacău: R 5423, R 6414, R 11437, R 6447, R 1062, IRN 1668, R 11413, R 5481, IC 559, IR 1859.

11 trenuri au fost deja anulate

În fața condițiilor meteorologice nefavorabile, CFR Călători a decis anularea a 11 trenuri pe raza SRCF Iași, contribuind la reducerea riscului și la gestionarea situației actuale.

Marți dimineața, trenul R 11404 (Regio Călători) a suferit defecțiuni pe linia Hârlău – Iași, din cauza zăpezii abundente și a viscolului. Reprezentanții companiei feroviare au precizat că trenul așteaptă o locomotivă de ajutor pentru a-și relua traseul.

„CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate și legături inclusiv pe raza județelor afectate fenomene meteo nefavorabile.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară”, se arată în cel mai recent comunicat al CFR SA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: