Redactia.ro
Home » Știri » Iarna se întoarce în România! Temperaturi siberiene, polei şi viscol. Zonele vizate

Iarna se întoarce în România! Temperaturi siberiene, polei şi viscol. Zonele vizate

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Iarna se întoarce în România! Temperaturi siberiene, polei şi viscol. Iată zonele vizate!

Temperaturi siberiene, polei şi viscol

Iarna își face revenirea în România, aducând cu ea temperaturi siberiene, polei și viscol, iar meteorologii avertizează că ar putea apărea și fenomenul periculos cunoscut sub denumirea de „freezing rain”. Prognoza meteo pentru următoarele zile indică schimbări semnificative în condițiile meteorologice, afectând întreaga țară.

Prognoza meteo

Sâmbătă, în țară, vremea va fi mult mai caldă decât de obicei pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor oscila între 5 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Dealurile de Vest, în timp ce temperaturile minime vor varia între -5 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-estul țării. Cerul va prezenta înnorări temporare, iar în special în partea de vest, centrul și nordul țării se vor înregistra precipitații slabe. În zonele montane, acestea vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană, în Banat și în Dobrogea. În noaptea de sâmbătă spre duminică, se așteaptă ceață în anumite zone, anunţă ANM.

Bucureștiul nu va fi o excepție, cu temperaturi maxime de 14-15 grade și minime de 6-7 grade. Cerul va fi temporar înnorat, iar în special în a doua parte a nopții se prognozează precipitații slabe. Vântul va fi slab în timpul zilei și moderat în timpul nopții.

Duminică, temperaturile vor scădea semnificativ în Moldova, în special în nordul și centrul regiunii. În celelalte regiuni ale țării, ziua va fi mai caldă decât de obicei, dar noaptea se vor înregistra temperaturi scăzute. Cerul va fi predominant noros, iar precipitațiile vor afecta o mare parte a teritoriului. În nordul Moldovei și la munte, se așteaptă ninsori, în timp ce în Maramureș și Transilvania va ploua, transformându-se ulterior în lapoviță și ninsoare. În restul zonelor, ploile pot deveni lapoviță sau ninsoare în timpul nopții, cu posibilitatea depunerii de polei.

Luni, vremea va deveni în general închisă și se va răci accentuat în toate regiunile. În Oltenia, vor fi precipitații mixte, în timp ce în Muntenia și Dobrogea va predomina ninsorile. Restul țării se va confrunta cu ninsoare. Se prevăd intensificări ale vântului, în special în jumătatea de est a teritoriului și în anumite zone. Temperaturile vor oscila între -7 grade în nordul Moldovei și 7 grade în Oltenia și pe litoral, cu minime cuprinse între -12 și -2 grade.

Bucureștiul nu va scăpa de răcirea vremii, cu precipitații predominant sub formă de ninsoare și vânt moderat, iar temperaturile vor varia între 2-4 grade pentru maximă și -4 – -3 grade pentru minimă.

Marți, temperaturile vor fi mai reci decât în mod obișnuit în majoritatea zonelor țării. Vor apărea ninsori slabe în jumătatea de sud a teritoriului, iar vântul va avea intensificări în regiunile estice și sud-estice. Maximele vor fi între -8 și 2 grade, iar minimele între -13 și -3 grade.

Bucureștiul se va confrunta cu temperaturi maxime în jurul valorii de -1 – 1 grad și minime de -8 – -5 grade. Cerul va fi temporar înnorat, iar în timpul zilei vor fi posibile ninsori slabe, cu vânt slab și moderat.

Ulterior, de miercuri până vineri, valorile termice vor reveni la normal pentru această perioadă a lunii ianuarie în majoritatea zonelor. Probabilitatea pentru ninsori slabe va fi mai mare în regiunile nordice. În București, vremea se va menține rece pentru această perioadă.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: