Redactia.ro
Home » Știri » Iarnă și-a intrat în drepturi pe teritoriul României! Mai multe drumuri au fost deja închise, iar cursurile din unele școli s-au suspendat

Iarnă și-a intrat în drepturi pe teritoriul României! Mai multe drumuri au fost deja închise, iar cursurile din unele școli s-au suspendat

Iarna a lovit din plin România, motiv pentru care în ultimele ore s-au luat o serie e decizii importante atât pentru șoferi, cât și pentru elevi. În timp ce unele drumuri au fost închise din cauza nămeților, cursurile școlilor din unele județe grav lovite de viscol au fost anulate.

Ninsorile abundente din ultimele zile au determinat închiderea mai multor drumuri și au condus la suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar dintr-un județ. Acest fenomen meteorologic a impus autorităților adoptarea unor măsuri urgente pentru a asigura siguranța cetățenilor, în contextul producerii unor incidente auto pe șosele.

Drumuri închise în toată România

Într-un efort de a face față situației critice, autoritățile din Galați au activat Planul Roșu de intervenție după ce un microbuz care transporta 17 persoane a fost răsturnat de rafalele de vânt. Această situație tragică a evidențiat impactul negativ al condițiilor meteorologice extreme asupra siguranței transportului public.

În județul Vrancea, o ambulanță care se deplasa de urgență spre un caz medical a fost nevoită să se întoarcă din drum din cauza troienelor, demonstrând dificultățile întâmpinate de serviciile de urgență în a acționa eficient în astfel de condiții meteorologice nefavorabile. Medicii au fost nevoiți să găsească rute alternative pentru a ajunge la pacient, subliniind vulnerabilitatea sistemului de sănătate în fața intemperiilor.

Pe parcursul serii de luni, s-a anunțat oprirea circulației pe patru sectoare de drum național, în principal din cauza ninsorilor și viscolului intens. Printre acestea se numără DJ 248B Vânători-Leţcani, DJ 244 F Moşna-Bohotin-Grozeşti, DJ 282 D Româneşti-Podu Iloaiei-Mădârjac și DJ 207 A Limită Neamț-Storneşti-Bocniţa-Popeşti. De asemenea, drumul național DN 28A între Tg. Frumos și Pașcani a fost închis circulației începând cu ora 18.00. Aceste restricții au provocat disconfort în transportul rutier și au afectat activitățile economice din zonele respective.

S-au suspendat cursurile de astăzi în mai multe școli

Măsurile restrictive nu s-au oprit aici, deoarece marți s-a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași, iar în județul Neamț cursurile au fost suspendate în cinci unități de învățământ. Această decizie a fost luată pentru a asigura siguranța elevilor, evitându-se astfel situațiile în care aceștia ar putea fi expuși la riscuri, cum ar fi înghețarea în stații sau în mijloace de transport blocate în zăpadă.

Prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru, a subliniat că reprezentanții Primăriei Iași și cei ai Consiliului Județean nu pot garanta condiții optime de circulație și siguranță marți, motiv pentru care s-a luat această hotărâre cu privire la suspendarea cursurilor.

”Astăzi (n.r. – luni, 8 ianuarie 2024) au fost probleme mari atât în mediul urban, în municipiul Iaşi, dar şi pe drumurile din judeţ. Din păcate, meteorologii ne-au anunţat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită. În plus, temperaturile vor scădea şi mai mult. Urmează o perioadă geroasă.

Am văzut ce s-a întâmplat astăzi când oraşul a fost paralizat în multe momente. Dacă pe străzile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Şi în judeţ au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice. De altfel, am discutat astăzi şi cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ şi mi-au confirmat problemele cauzate de zăpadă şi viscol.

Siguranţa cetăţenilor trebuie să primeze, iar în acest moment nici reprezentanţii Primăriei Iaşi şi nici cei ai Consiliului Judeţean nu pot garanta că marţi se va putea circula în siguranţă, că elevii nu vor îngheţa prin staţii sau în mijloace de transport blocate în zăpadă. De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: