Redactia.ro
Home » Știri » Iată aparatele din casă ce îţi dublează factura la curentul electric. Par banale, dar consumă incredibil de mult

Iată aparatele din casă ce îţi dublează factura la curentul electric. Par banale, dar consumă incredibil de mult

aer conditionat

Criza energetică pe care o traversează Europa, deci şi ţara noastră, i-a afectat foarte mult pe români, mai ales de când preţurile la energie au luat-o razna.

Prin urmare, aşa cum era de aşteptat, oamenii caută soluţii prin care să facă economie la consumul de curent electric.

Ventilatorul de la baie consumă mult

Un aparat care poate dubla factura la curent este chiar ventilatorul de la baie. Este o idee bună să utilizaţi ventilatorul din baie după ce aţi făcut duş, dar el trebuie oprit după 25-30 de minute. Acesta poate majora consumul de curent, chia dacă nu îți dai seama. Specialiștii îți mai recomandă să îl instalezi în locul potrivit.

Televizorul, laptopul ori calculatorul, imprimanta, filtrul de cafea, receiverele TV şi alte astfel de aparate lăsate în stand-by vă vor încărca factura la electricitate. Toate ledurile aprinse ale aparatelor electrice din gospodărie consumă curent,

Aerul condiţionat, mai convenabil decât aeroterma

Deşi, la prima vedere, n-ar părea, un calorifer electric este un consumator mai mare de electricitate decât un aparat de aer condiţionat.

Specialiştii sunt de părere că atunci când temperatura exterioară scade la 12 grade Celsius, când încălzirea centrală nu este încă pornită și încălzirea în casă lasă deja de dorit, utilizarea unui aparat de aer condiționat în modul de încălzire este de opt ori mai profitabilă decât caloriferele electrice.

Potrivit unui calcul, un aparat de aer condiţionat încarcă, lunar, factura la energie electrică cu o sumă de aproximativ 150 lei, dacă este folosit 180 de ore pe lună.

Mașina de spălat consumă 0,4 w/ora, adică 9,6 w/zi, 0,29 kw/lună, ceea ce înseamnă 0,22 lei/lună. Un bec economic consumă 10 w, iar mașina de spălat consumă cât 3.000 de becuri economice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: