Redactia.ro
Home » Știri » Îi aşteaptă vremuri grele pe aceşti şoferi! Cine s-ar putea trezi fără dreptul de a se mai sui la volan

Îi aşteaptă vremuri grele pe aceşti şoferi! Cine s-ar putea trezi fără dreptul de a se mai sui la volan

Noua măsură care îi vizează pe toți șoferii cu permis categoria B. Românii vor putea conduce și motociclete

Îi aşteaptă vremuri grele pe aceşti şoferi! Iată cine s-ar putea trezi fără dreptul de a se mai sui la volan!

Cine s-ar putea trezi fără dreptul de a se mai sui la volan

Se pare că șoferii în vârstă vor trece prin vremuri dificile în viitorul apropiat. O modificare importantă urmează să fie implementată la nivelul Uniunii Europene, iar România nu va scăpa de aceasta. După ce trec de anumita vârstă, șoferii vor avea parte de probleme serioase!

Această modificare se referă la restricții mult mai stricte pentru șoferii care depășesc vârsta de 70 de ani. Aceștia ar putea fi obligați să își dovedească în mod regulat și mult mai frecvent capacitățile de conducere a unui autovehicul.

Astfel, șoferii care au împlinit 70 de ani vor fi nevoiți să se prezinte la controale la intervale de cinci ani, pentru a demonstra că sunt în continuare apti să conducă, iar permisul de conducere nu va mai fi unul permanent, ci temporar.

Europa schimbă în totalitate regulile

Aceste măsuri sunt încă în stadiul de proiect, astfel restricțiile nu vor fi impuse prea curând. În plus, Comisia Europeană are intenția de a lăsa fiecărui stat membru libertatea de a decide modul în care va implementa și aplica această legislație mult mai dură pentru șoferi.

Decizia a stârnit numeroase dezbateri și opinii împărțite

Aceasta schimbare propusă în privința șoferilor în vârstă a stârnit deja numeroase dezbateri și opinii împărțite în ceea ce privește eficiența și impactul său asupra societății. Unii susțin că această măsură este necesară pentru a asigura siguranța rutieră, în timp ce alții consideră că aceasta poate fi discriminatorie și că există alternative mai bune pentru a verifica aptitudinile șoferilor în vârstă, potrivit capital.ro.

Argumentele în favoarea implementării acestei legislații mai stricte se concentrează pe factorii de risc asociati cu vârsta înaintată, cum ar fi scăderea vederii, a reflexelor și a capacității cognitive. Susținătorii acestei schimbări consideră că evaluările periodice și regulare ale șoferilor în vârstă pot contribui la prevenirea accidentelor rutiere și la protejarea vieților.

Pe de altă parte, criticii acestei propuneri susțin că vârsta nu este singurul factor determinator al capacităților de conducere și că ar trebui să se ia în considerare și alte criterii, cum ar fi starea generală de sănătate și experiența de conducere a șoferului.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: