Redactia.ro
Home » Sport » Ilie Năstase îi ia apărarea arbitrului Sebastian Colțescu: ”Nu e rasism. Unde e problema?”

Ilie Năstase îi ia apărarea arbitrului Sebastian Colțescu: ”Nu e rasism. Unde e problema?”

Lumea sportului românesc este afectată de un scandal despre rasism. S-au iscat multe controverse la adresa arbitrului Sebastian Colțescu, din partea presei din Turcia, după ce l-a numit ”negru” pe Pierre Webo, un camerunez din stafful clubului turc de fotbal. Fostul mare tenismen, Ilie Năstae intervine și îi ia apărarea.

Ilie Năstase îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu

Este scandal în lumea sportului, în urma meciului PSG-Başakşehir. Arbitrul Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, de presa din Turcia, după ce l-a numit ”negru” pe Pierre Webo, un camerunez din stafful clubului turc de fotbal. Intervine și fostu mare jucător de tenis, Ilie Năstase, care îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu. Ilie Năstase este de părere că ”nu e rasism”, informează spynews.

Ilie Năstase a declarat pentru un post TV că arbitrul Sebastian Colțescu a folosit cuvântul ”negru” nu ca să-l jignească pe Pierre Webo, ci a fost pur și simplu un apelativ. Mai ales că acesta nu avea ceva care i-ar fi putut indica numele.

Am văzut că e scandalul peste tot. Chiar nu înţeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească.

Nu avea nici număr pe el (n.r. – Pierre Webo, oficial la Istanbul Başakşehir). Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească «de culoare», dar nu cred că ştia atât de bine engleza, aşa că a zis în română. Dacă era în tribune şi avea pe el şort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50”, a explicat Năstase , pentru postul de televiziune.

Totodată, Ilie Năste crede că Sebastian Colțescu este acuzat pe nedrept și mai mulți ar trebui să îi ia apărarea.

”Eu cred că exista o tensiune la alt nivel. Fotbaliştii erau probabil nemulţumiţi de câteva decizii ale arbitrului de centru şi au tot căutat motive. Jucătorul respectiv a făcut cel mai mare scandal, aproape că a intrat pe teren.

Nimeni nu remarcă acest lucru. Cineva trebuie să îi ia apărarea şi lui Colţescu. Este un român şi nu cred că a făcut ceva intenţionat sau rasist”, a mai declarat Ilie Năstase.

Cum a izbucnit scandalul

Scandalul care zguduie acum lumea sportului a început în timpul meciului de miercuri, PSG-Başakşehir. La minutul 14 meciul a fost oprit după ce arbitrul Sebastian Colțescu l-ar fi numit ”negru” pe Pierre Webo, de pe banca tehnică a turcilor. Concret, în timpul când Sebastian Colțescu a considerat că acesta trebuie sancționat cu cartonaș roșu, i-a spus lui Ovidiu Hațegan: ”Ăla negru de acolo. Nu se poate aşa ceva. Ăla negru”.

 Prima decizie cu privire la cazul Webo! Ce s-a intamplat cu cartonasul rosu acordat de catre Ovidiu Hategan

Pierre Webo s-a dus nervos către acesta și i-a cerut explicații cu privire la faptul că l-a insultat. De asemenea, turcii  au fost și ei deranjați de modul cum arbitrul s-a adresat și au cerut explicații. Pe lângă asta, au părăsit terenul de joc. Cel care a sesizat modul de adresare a lui Colțescu este un fost jucător al Chelsea Demba Ba. El a spus, ulterior, tuturor coechipierilor acest lucru.

De altfel, meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir se va relua miercuri seară, la ora 19:55, de la minutul 14, minutul suspendării, și va putea fi văzut  pe Digi Sport 3 şi pe siteul digisport.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: