Redactia.ro
Home » Sport » Scandal uriaș! Sebastian Colțescu acuzat de rasism! Ce sancțiune riscă arbitrul

Scandal uriaș! Sebastian Colțescu acuzat de rasism! Ce sancțiune riscă arbitrul

Sebastian Colțescu, Sebastian Colțescu rasism, nevinovat

Sebastian Colțescu a declanșat un scandal uriaș în Liga Campionilor. Arbitrul este acuzat de rasism, după ce l-a numit negru pe antrenorul secund al turcilor de la Basaksehir.

De-a lungul timpului, Sebastian Colțescu a fost implicat în mai multe incidente, dar de data aceasta lucrurile sunt foarte grave. Basaksehir a părăsit terenul la meciul cu PSG din Liga Campionilor, din cauza românului. Acesta l-a numit negru pe secundul Pierre Webo și este acuzat de rasism. „Dă-i galben lu ala negru. Nu se poate așa ceva, Vezi cine e și dă-i galben lu ala negru”, i-a transmis Colțescu lui Ovidiu Hațegan. Turcii au reacționat imediat la fel ca și tehnicianul. „De ce îmi spui negru? Nu poți să spui negru”, a spus furios Webo. În semn de solidaritate, francezii au părăsit și ei terenul și au mers la vestiare.

“Nu se acceptă rasismul nicăieri în lume! Nu doar în fotbal sau la nivelul Ligii Campionilor. Asta este clar. Eu, cunoscând brigada, sunt convins că e doar o neînțelegere. Colțescu a folosit un cuvânt cu un anume sens și a fost auzit de fotbalistul lezat. Chiar daca seamănă cu un cuvânt rasist din limba engleză, e foarte diferit ca nuanță. Îi cunosc foarte bine, ei nu au jignit niciodată pe nimeni, nici pe bază de culoare a pielii, nici pe bază de religie sau mai știu eu ce. Sunt foarte respectuoși cu toți jucătorii. E drept însă că era o situație care putea fi evitată și va fi un exemplu și pentru alți arbitri”, a spus Cristi Balaj, fostul arbitru internațional, pentru Prosport.

Turcii au refuzat să mai joace, iar președintele Erdogan a trimis personal un mesaj în care condamnă rasismul.
Meciul va fi reluat astăzi, cu o altă brigadă de arbitrii. Sancțiunea pentru Sebastian Colțescu va fi drastică. S-ar putea ajunge până la excluderea din arbitraj.

Ce spun Colțescu și Hațegan

Ovidiu Hațegan a oferit o scurtă declarație jurnaliștilor de la Europe 1.

„Nu putem face nicio declarație, trebuie să discutăm cu UEFA mai întâi. În mod normal, v-aș fi răspuns cu mare plăcere, dar nu în această seară. Sigur, ne pare rău, dar vă rog să ne respectați tăcerea și să înțelegeți situația”, a spus Hațegan.

Pe un cont de twitter a apărut și un mesaj care se pare este al lui Sebastian Colțescu. Nu se știe clar dacă este sau nu contul arbitrului.

„Îmi cer scuze pentru această neînțelegere. Nu am avut intenția de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect și pot fi înțeleși greșit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veți înțelege”, se arată pe contul respectiv de Twitter.

Comunicatul FRF

La câteva minute după incident, FRF a remis un comunicat de presă.

“Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.
Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!
Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, scriu cei de la FRF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: