Redactia.ro
Home » Sport » Incidentul în care a fost implicat Colțescu, în toată presa internațională! Reacția lui Marica!

Incidentul în care a fost implicat Colțescu, în toată presa internațională! Reacția lui Marica!

Sebastian Colțescu scandal, Liga Campionilor, Ciprian Marica

Derapajul arbitrului Sebastian Colțescu este tratat de publicațiile din toată lumea. Din cauza românului meciul PSG-Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor a fost amânat.

Sebastian Colțescu nu s-a gândit nicio clipă că ar putea declanșa un asemenea scandal. Nu și-a dat seama clar unde se află și ce se poate întâmpla dacă face o asemenea remarcă neinspirată. Românul este acum acuzat de rasism, după ce i-a spus negru antrenorului secund al turcilor de la Istanbul Başakşehir. Ca arși au sărit și francezii. Kylian Mbappé de la PSG, l-a anunțat pe „centralul” Ovidiu Hațegan: „Cât timp el este aici, noi refuzăm să mai jucăm!”. Și asta au făcut. Ambele echipe au plecat de pe teren. Scandalul este pe primele pagini în toate publicațiile din lume.
„PSG-Basaksehir suspendat pentru comentariu rasist de către al 4-lea arbitru”, Marca.
„Rușine în Liga Campionilor”, FotoMac
„PSG vs Istanbul Başakşehir: Jucătorii părăsesc terenul după ce al patrulea arbitru a fost acuzat de rasism”, BBC
„Meci de Liga Campionilor suspendat în urma acuzațiilor de rasism”, The New York Times
„Oprește rasismul, AS
„Scandal la Paris”, Bild
„Arbitru rasist”, Gazzetta dello Sport
„Al patrulea arbitru a spus dă-l afară pe ăla negru”, Marca
„Insulte rasiste de la al patrulea arbitru, PSG și Başakşehir părăsesc terenul”, La Stampa
„Ăla negru de acolo… Ce a spus al patrulea arbitru de la meciul PSG – Başakşehir”, Le Figaro
Acestea sunt doar câteva dintre titlurile apărute.

Cine este Sebastian Colțescu

Sebastian Colțescu este de profesie inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică. Înainte de a deveni arbitru a fost fotbalist.

„Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta!”, povestea Colțescu în urmă cu ceva vreme.

A debutat ca arbitru în Liga I, în urmă cu 17 ani la meciul Oțelul Galați – Gloria Bistrița, scor 1-0.

„Și noi eram făcuți țigani”

Fostul internațional Ciprian Marica a sărit în apărarea arbitrului. Acesta spune că totul este exagerat.

„Coltescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare e cale lungă. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal! Să fim serioși, rasismul exista, e de condamnat în orice situație , dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Coltescu.
S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult! Stiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nici o reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare.
Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greșeală de exprimare a lui Coltescu, așa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan. Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a scris Marica pe Facebook.

Etichete: