Redactia.ro
Home » Știri » Imagine cruntă într-un spital din țară. O asistentă a fost filmată în timp ce își răsturna apa din cizme, adunată în cele 8 ore de muncă

Imagine cruntă într-un spital din țară. O asistentă a fost filmată în timp ce își răsturna apa din cizme, adunată în cele 8 ore de muncă

GALERIE FOTO (2) Imagine cruntă într-un spital din țară.

Imaginile cu o asistentă care își răstoarnă apa din cizme, adunată în cele opt ore de muncă, au făcut înconjurul internetului. Aceasta a muncit cu apa în cizme pentru a le salva viețile pacienților aflați în stare gravă. Cristina a declarat că nu vrea să plece de la muncă fără să se ocupe de pacienții aflați în stare gravă.

Imagine cruntă într-un spital din țară. O asistentă a fost filmată în timp ce își răsturna apa din cizme, adunată în cele 8 ore de muncă

O asistentă dintr-un spital din România a fost filmată în timp ce își arunca apa din cizme, adunată în cele opt ore de muncă. Această imagine cruntă a devenit virală pe rețelele de socializare. Din imagini se poate observa că angajata unității medicale este epuizată, stând 8 ore cu piciorele în apă, mâinile fiindu-i încrețite de la transpirația care s-a strâns în mânuși. Cu toate astea, femeia susține că și-a făcut meseria, și că nu poate pleca liniștită acasă știind că nu a ajutat pacienții.

Așa arată o cizmă. Așa arată niște picioare în cizme de la ora 8 încrețite, cu apa pe care ați văzut-o în ciubote. Și astea sunt mâinile. Poți să te îmbolnăvești oricând, oriunde. Când dai masca jos să încerci să bei o gură de apă poate lângă tine e o altă colega care a fost infestată, mai devreme a fost înaintea ta, a tușit și a lăsat microbul acolo și tu te duci și îl iei, practic, fără să vrei. Este presiune, stres care s-a creat în ultima perioadă și trebuie să lupți tu cu tine. Tragem de noi pur și simplu și ne facem meseria, că nu poți nici să pleci liniștit acasă”, a spus Cristina Pintilie asistentă la ATI.

Asistenta medicala isi varsa apa din cizme

Cadrele medicale se află în prima linie

În prezent, statistica arată că 3,4% din persoane infectate cu noul coronavirus din România sunt cadre medicale. Unele dintre colegele Cristinei au rămas în concediu medical acasă, după ce s-au luptat cu coronavirusul. Mai mult, o parte dintre angajații din sistemul medical susțin că nu au echipamente de protecție și le cer în nenumărate rânduri autorităților să le asigure teste gratuite.

Potrivit unui studiu realizat de Federația Solidaritate Sanitară, momentan nu s-au găsit soluții la problemele semnalate de medici încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Totodată, angajații din sistemul medical le cer autorităților să se țină de promisiunea făcută, aceea de a le asigura materialele de protecție și de ale acorda sporurile promise.