Redactia.ro
Home » Știri » Imagini emoționante cu pompierii români plecați în Grecia. „Au plecat să ajute, au plecat să salveze”

Imagini emoționante cu pompierii români plecați în Grecia. „Au plecat să ajute, au plecat să salveze”

GALERIE FOTO (7)

Imagini emoționante cu pompierii români plecați în Grecia. 108 pompieri români au fost trimiși în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendilor masive care a umbrit Atena. În urmă cu câteva ore, pe contul de Facebook al MAI au fost postate câteva imagini cu unii dintre salvatorii care au participat deja la prima misiune, pe insula Evia. Șase pompieri apar istoviți de lupta pe care au dus-o împotriva flăcărilor. Povestea emoționantă a acestora.

Imagini emoționante cu pompierii români plecați în Grecia. „Au plecat să ajute, au plecat să salveze”

Imagini emoționante cu pompierii români plecați în Grecia. Peste 100 de pompieri au plecat în misiune în Grecia, pentru a ajuta statul elan în lupta cu flăcările devastatoare. Aceștia deja au avut prima misiune, pe insula Evia, unde oamenii au fost evacuați cu feribotul. Pe pagina oficială de Facebook a MAI au fost publicate imagini cu șase dintre pompierii români care au plecat să salveze viețile grecilor. „Chiar merită să fie cunoscuți!”, scrie MAI.

Aceștia sunt Știrbu Alexandru, Ioniță Marian, Stănilă Marian, Botezan Radu, Radu Laurențiu, Liviu Comăneanu, toți cu vârste cuprinse între 30 și 46 de ani. Ei sunt doar șase dintre pompierii care s-au oferit voluntar să meargă în misiune în Grecia. Din imagini se poate observa că aceștia sunt extenuați, iar fotografiile sunt făcute într-un moment de pauză. „Ei sunt doar 6 dintre pompierii români care s-au oferit voluntari pentru a merge să stingă incendiile din Grecia.
Joi, în jurul orei 11.00, au fost anunțați:
– Cine se oferă voluntar pentru a merge în Grecia? Ați văzut incendiile de acolo. Au nevoie de ajutor.
– Se pleacă acum? Avem timp să mergem acasă să ne anunțăm familiile?
– În seara aceasta trebuie să fim la București, unde se formează convoiul care va pleca mâine, în Grecia. În total, vor fi 108 pompieri. Timpul este foarte scurt, vă rugăm să vă grăbiți!
În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre București, unde se forma convoiul cu destinația Grecia.
Nu au întrebat cât ține misiunea, nu au întrebat nimic de condițiile de acolo.
Au plecat să ajute, au plecat să salveze.
Pozele sunt de astăzi, într-o clipă de răgaz!”, se arata in postarea facuta de Ministerul Afacerilor Interne.

Cum au reacționat internauții

Postarea a primit mii de aprecieri, iar mii de români le-au transmis acestora să se întoarcă cu toții sănătoși din această misiune. „Respect așa oameni mai rar! Să se întoarcă sănătoși și Bunul Dumnezeu să-i ocrotească!”, „Felicitări!
Au reacționat prompt, ca întotdeauna. Problemele personale si cele familiale le-au trecut pe locul secund. Le doresc mult succes și să se întoarcă sănătoși la copiii si familiile lor”, „Felicitari! Sa va intoarceti sanatosi!Sunt eroi o data pentru ca s-au oferit sa faca ceva atat de dificil, a doua oara pentru ca lasa zona de confort pentru ceva atat de dificil in conditii extreme, sub stres si pericol, ca voluntari. Felicitari! Sa vina sanatosi si mandri de ei! 🙏„, au fost doar câteva dintre comentariile internauților.

Incendiile din Grecia fac ravagii în toate zonele din țară, iar zeci de case au ars din temelii. De asemenea, două persoane au murit, iar alte 20 de persoane au fost rănite. Mai multe țări și-au anunțat sprijinul pentru Grecia, iar sute de pompieri au fost trimiși din Elveția, Franța, Marea Britanie și România.

Pompierii români, lăudați de autoritățile elene

Cei peste 100 de pompieri români ajunși în Grecia pentru a ajuta țara în lupta cu incendiile devastatoare, au fost lăudați de presa elenă. Publicația greacă Fimes.gr a lăudat intervenția pompierilor români din insula grecească Evia. „Pompierii români care au venit în ţara noastră să întărească efectivele anti-incendiu şi să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă”, spune presa elenă.

De asemenea, aceștia apreciează modul de organizare și precauția pe care aceștia o au. Aceștia au înființat rapid un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. „Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru localizarea incendiilor. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă şi, cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile”, mai spun grecii. Publicația militară Veteranos a declarat despre pompierii români că sunt „cea mai puternică forţă care soseşte dintr-o ţară europeană”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: