Redactia.ro
Home » Homepage » Imaginile dimineții. Iarna s-a întors în forţă şi a cuprins România. Cum arată străzile Capitalei acoperite cu zăpadă de 17 cm (FOTO)

Imaginile dimineții. Iarna s-a întors în forţă şi a cuprins România. Cum arată străzile Capitalei acoperite cu zăpadă de 17 cm (FOTO)

GALERIE FOTO (15)

Ninge în București, sâmbătă dimineaţă, iar meteorologii spun că stratul de zăpadă va ajunge până după-amiază la 15-17 cm. La ora 8, stratul de zăpadă era cuprins între 10 și 15 cm, potrivit ANM.

În Capitală, se circulă în condiții de iarnă. Prefectul Capitalei Rareș Hopincă a declarat că utilajele de deszăpezire vor interveni doar după ce ninsoarea se oprește.

 

Sursa foto: redactia

Ninge viscolit în Bucureşti

Ninge viscolit în Capitală, dar nu există drumuri blocate, spun autorităţile.

„Încă ninge viscolit și ninge destul de tare, ceea ce înseamnă că utilajele de salubrizare vor interveni pe străzile principale și pe aleile secundare în perioada următoare, adică după ce se oprește ninsoarea.

Se circulă în condiții de iarnă în toată Capitala. Nu putem vorbi de drumuri blocate, dar toți conducătorii auto trebuie să știe că nu ar trebui să se hazardeze, să nu iasă dacă nu au cauciucuri.

Asta e pentru propria siguranță. Altfel, în această noapte s-a intervenit pentru urgență zero, asta înseamnă combaterea poleiului în zonele cu rampe și pasaje, urmând că deszăpezirea să se facă imediat după ce căderile de zăpadă se opresc, adică după raportările meteorologilor în 1-2 ore”, a declarat Rareș Hopincă, prefectul Bucureştiului.

Fără zboruri anulate pe aeroporturi

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat, sâmbătă dimineaţă, că traficul aerian este normal, în condiţii de iarnă, pe aeroporturile Capitalei. Nu există curse anulate din cauza vremii, dar pot apărea întârzieri, din necesitatea degivrării aeronavelor.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă.

Nicio cursă nu este anulată din motive meteo”, a transmis, sâmbătă, CNAB, într-un comunicat de presă.

ANM anunţă că va continua să ningă

Și în țară ninge. Ploile s-au transformat în ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar potrivit meteorologilor se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.

Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Astăzi va continuă să ningă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea. În următoarele ore și în sudul Transilvaniei și prin sudul Moldovei.

Această ninsoare va fi până spre amiază; poate izolat și în orele serii să mai ningă puțin, iar după aceea avem o pauză la noapte, mâine, poimâine, fără precipitații sau câțiva fulgi de zăpadă sau o lapoviță, nimic mai mult.

Din punct de vedere termic, temperaturi normale pentru această dată, cuprinse între minus 2 și 4 grade, cele mai mari valori în zona Banatului. În București maxime de 1-2 grade, mult mai coborâte față de ieri.

În zilele următoare vor fi temperaturi asemănătoare sau poate cu 1-2 grade mai mult, până miercuri. Apoi de joi vremea pare că întră din nou într-un proces de încălzire și nu e exclus să avem din nou temperaturi de peste 10 grade.

În ceea ce privește minimele negative în general peste minus 5 grade, chiar sub minus 10 grade prin zonele de deal, munte și pe arii restrânse și pe la câmpie”, a spus Meda Andrei, meteorolog ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: