Redactia.ro
Home » Știri » Imunizarea copiilor, următoarea provocare. Urmează să fie aprobat în Europa vaccinul pentru cei cu vârste între 12 și 16 ani

Imunizarea copiilor, următoarea provocare. Urmează să fie aprobat în Europa vaccinul pentru cei cu vârste între 12 și 16 ani

Imunizarea copiilor, următoarea provocare.

Imunizarea copiilor, următoarea provocare. În curând va fi aprobat vaccinul pentru copiii cu vârste între 12 și 16 ani, ceea ce înseamnă că va deveni o provocare pentru campania de vaccinare anti-COVID19.

Imunizarea copiilor, următoarea provocare. Urmează să fie aprobat în Europa vaccinul pentru cei cu vârste între 12 și 16 ani

Imunzarea copiilor, următoarea provocare. O nouă provocare pentru campania anti-coronavirus va fi imunizarea copiilor. Urmează să fie aprobat și în Europa vaccinul pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani. La Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală sunt internați zilnic copii infectați cu noul coronavirus. Potrivit Digi24, este vorba despre copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani. Micuții nu pot fi vaccinați împotriva coronavirusului pentru că nu există un ser aprobat pentru vârsta lor. „Dacă au posibilitatea să facă acest gest nobil pentru copiii lor, cea mai bună cale este să îi protejeze prin vaccinare și nu prin trecerea prin boală. Pentru că este chinuitor pentru mămică, pentru familie, pentru el, rămâne cu sechele. Am avut un copilaș, într-adevăr cu patologie neurologică la care cea mai grea afecțiune pulmonară a fost de 80%. L-am tratat, dar acea sechelă o să rămână”, a declarat medicul-șef ATI la Spitalul”Victor Gomoiu”.

Potrivit unei mămici care a fost internată cu fiul ei în spital, sunt sechele psihice care rămân, atât pe copii, cât și pentru părinți. Femeia a stat 10 zole în spital, iar teama că nu își va mai vedea copilul niciodată, a marcat-o. „Băiatul meu a avut primele simptome în noiembrie 2020, testul l a depistat pozitiv pe 4 noiembrie. A fost cea mai ușoară formă de viroză pe care a avut-o vreodată. Ne-am bucurat ca toată lumea, a trecut perioada sărbătorilor, iar pe 5 ianuarie a acuzat dureri foarte mari în zona cordului, cu iradieri pe brațul stâng, dureri foarte mari încât nu putea stă nici pe scaun„, a spus Camelia Ungureanu, mămica internată cu copilul infectat de COVID.

Copiii din SUA cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se pot vaccina

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pot face vaccinul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech. Vaccinul este în curs de aprobare și în Eruopa pentru această categorie de vârstă și ar urma să fie administrat adolescenților din această vară. Mulți părinți sunt nesiguri în privința vaccinării copiilor, în condițiile în care pe rețelele sociale s-au răspândit campanii de dezinformare privind siguranța vaccinurilor.

Chiar și unii părinți care s-au vaccinat împotriva coronaviruslui au dubii în privința imunizării copiilor. Dr. Yvonne Maldonado, care se ocupă de Comitetul pentru boli infecțioase al Academiei Americane de Pediatrie încearcă să-i convingă părinți că vaccinul este bun. „În calitate de pediatri, nu am fi de acord cu recomandările – chiar dacă acestea provin de la guvern – dacă nu am fi convinși că vaccinurile sunt sigure și eficiente, dată fiind vasta noastră experiență în vaccinarea copiilor pentru a-i menține sănătoși”, a spus ea.

Unii sunt de părere că vaccinul ar putea avea un impact pe termen lung asupra fertilității, iar pentru că mulți copii ajung la puberatte între 12 și 15 ani, sunt oameni care se tem că vaccinul anti-COVID19 va afecta dezvoltarea copiilor lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: