Redactia.ro
Home » Știri » În Capitală nu mai sunt locuri pentru vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

În Capitală nu mai sunt locuri pentru vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghita

În Capitală nu mai sunt locuri pentru vaccinare! Valeriu Gheorghiță a declarat că această situație reflectă, de fapt, că sunt doze insuficiente de vaccin pentru a face față ritmului de cereri pentru vaccinare.

În Capitală nu mai sunt locuri pentru vaccinare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că în Capitală nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinarările din etapa a doua. Mai mult, acesta a spus că sunt doze insuficiente de vaccin pentru a face față cererilo pentru vaccinare.

În Capitală nu mai sunt locuri pentru vaccinare! Valeriu Gheorghiță a indicat, în platoul Digi24, un număr de telefon de la call-center pentru a suna în încercarea de a face o programare: 021.414,44.25. După o primă încercare, a sunat ocupat, dar la a doua încercare, robotul a redirecționat apelul și a răspuns un operator.

”Ideea este că în București nu mai sunt locuri. Până mâine, cel puțin, nu mai puteți să faceți programări (pentru București – n.r.)”, a explicat operatorul care a răspuns apelului de la Digi24.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, există o limită de 600.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile, la nivel național. Acesta a mai spus că, în funcție de ritmul de programare din județe, autoritățile vor încerca să redistribuie dozele de vaccin disponibile.

Ce s-a întâmplat în prima zi din a doua campanie de vaccinare anti-Covid

Vineri, 15 ianuarie, a început a doua campanie de vaccinare anti-Covid, pentru persoanele de peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice și angajații din domenii esențiale. Potrivit datelor oficiale, situația din ziua de 15 ianuarie este următoarea:

  1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) -16.057.
  2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 183.669.
  3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 68 de reacții comune și minore, dintre care: 24 reacții de tip local; 44 reacții generale.
  4. Număr total de reacţii adverse comune şi minore înregistrate din 27 decembrie: 661, dintre care 259 reacții locale cu durere la locul injectării și 402 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

În Capitală nu mai sunt locuri pentru vaccinare! Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 menționează că o reacție este în curs de investigare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: