Redactia.ro
Home » Știri » În ce condiții școala s-ar desfășura cu prezență fizică. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

În ce condiții școala s-ar desfășura cu prezență fizică. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Anunț de ultimă oră despre școlile și grădinițele private

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu noi precizări privind desfășurarea cursurilor din școli începând de luni, 8 noiembrie. Iată care este condiția desfășurării cursurilor cu prezență fizică. Ce a declarat Președintele României, Klaus Iohannis.

Sorin Cîmpeanu a venit cu noi precizări

La începutul acestei săptămâni, Sorin Cîmpeanu a anunțat revenirea elevilor pe băncile școlilor începând de luni 8 noiembrie. Acesta a precizat că vineri, mai precis azi, va avea loc o ședință pentru a stabili măsurile care trebuiesc luate pentru buna desfășurare a orelor de curs. Sorin Cîmpeanu a precizat că principala condiție pentru a se putea desfășura cursurile cu prezență fizică este vaccinarea într-un procent de 60% a personalului școlilor.

Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației.„, a anunțat ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

Klaus Iohannis a vorbit și el despre acest subiect și a precizat că vaccinarea este soluția. Președintele României îi îndeamnă pe români să e vaccineze și să respecte măsurile de protecție impuse.

Însă, subliniez încă din această seară, vaccinarea este singura şansă pentru a depăşi această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în Vestul Europei avem iarăşi o creştere a pandemiei şi concluzia este una tristă şi simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluţia. Ea se numeşte vaccinare.”, a spus Președintele României.

Care sunt școlile care nu se deschid pe 8 noiembrie

Potrivit declarațiilor Ministrului Sănătății Sorin Cîmpeanu, excepție de la regula deschiderii pe 8 noiembrie o vor face şcolile din localităţi cu rată mare de infectare, şcolile care învaţă în trei schimburi şi şcoli unde căldura nu a ajuns încă. Acesta a spus că orice decizie este calculată încât desfășurarea cursurilor să fie una în favoarea elevilor și aceștia să se afle înafara oricărui pericol.

În funcție de elementele sanitare, epidemiologice, vom vedea dacă ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației va trebui completat cu alte criterii pentru ca școlile să poată relua activitatea cu prezență fizică. În mod clar mergem către o decizie descentralizată, adecvată și adaptată situației reale, pentru că sunt școli care funcționează în localități cu rate foarte mici de infectare și școli care funcționează în localități cu rate foarte mare de infectare.

Sunt școli care învață în trei schimburi și au aglomerări mari de elevi, și școli care funcționează într-un singur schimb. Vom adăuga aceste criterii epidemiologice și menționez un posibil criteriu pentru ca școala să se poată derula cu prezență fizică: rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ.„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: