Redactia.ro
Home » Știri » În ce să înmoi stafidele pentru pască, ca să aibă un gust desăvârșit

În ce să înmoi stafidele pentru pască, ca să aibă un gust desăvârșit

În ce să înmoi stafidele pentru pască, ca să aibă un gust desăvârșit

În ce să înmoi stafidele pentru pască, ca să aibă un gust desăvârșit.

În ce să înmoi stafidele pentru pască, ca să aibă un gust desăvârșit

Sunt tot felul de rețete pentru pască, unul dintre cele mai iubite deserturi pentru Paște, iar secretele pe care le știu bucătarii sunt diverse. Iată încă unul dintre ele. Este legat de stafide.

Aproape toate rețetele de pască au în componența lor stafide. Pentru ca acest preparat tradițional să fie aromat și delicios, stafidele – spun unii bucătari – trebuie fierte separat, înainte de a le introduce în aluatul pentru pască.

Gospodinele cu experiență au o altă metodă, de exemplu. Ele spun că este important, pentru un gust aparte, să înmoi stafidele, dar nu în orice. Stafidele trebuie să fie înmuiate în alcool.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti o delicioasă pasca de Paște cu aluat de cozonac și umplutură de brânză, care îți va garanta o masă de neuitat și care, în mod sigur, va fi pe placul musafirilor.

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 150 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • 200 ml lapte călduț
  • 150 g unt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe esență de rom

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci proaspătă
  • 4 albușuri
  • 3 linguri de griș
  • 125 g zahăr
  • 100 g stafide
  • coaja rasă de lămâie
  • 1 sticluță esență de vanilie sau rom
  • 1 gălbenuș

Începe prin încălzirea laptelui, la care se adaugă untul și zahărul, amestecând până la topirea acestora. Făina trebuie cernută de două ori pentru a-i asigura aerarea corespunzătoare. Într-un pahar, se adaugă drojdia, puțin lapte călduț și o linguriță de zahăr, amestecându-se bine până se dizolvă. Această amestec se lasă să se odihnească într-un loc călduros, până când își dublează volumul.

Stafidele se hidratează într-un bol cu apă călduță și esență de rom sau vanilie. În alt bol, se freacă gălbenușurile cu sare, coajă de lămâie și esență, apoi se adaugă în făină. Continuarea o puteți citi aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: