Redactia.ro
Home » Știri » În ce stare se află Nicolae Botgros, la scurt timp după ce s-a infectat cu COVID-19

În ce stare se află Nicolae Botgros, la scurt timp după ce s-a infectat cu COVID-19

Nicolae Botgros a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în urmă cu o zi. Fiul său, Corneliu, a oferit detalii despre starea de sănătate a masterului.

 

 

Cum se simte Nicolae Botgros

 

Nicolae Botgros a ajuns de urgență la un spital din Chișinău, în urmă cu doar o zi. Maestrul a fost internat, iar în aceste momente se află în continuare în spital. Fiul său a declarat că starea de sănpătate a maestrului este stabilă, însă acesta se află într-o situație puțin mai delicată. Artistul suferă și de alte complicații după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Corneliu Botgros a declarat pentru Antena Stars că tatăl său se află într-o stare stabilă, spre însănătoșire. Artistul este optimist și știe că va fi bine. În spital sunt internați și mai mulți din orchestra în care lua parte cântărețul, aceștia fiind și ei depistați cu noul coronavirus.

Dirijorul Nicolae Botgros a fost testat pozitiv cu coronavirus, fiind internat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău

Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani s-a născut în satul Badicu-Vechim din Repubplica Moldova, într-o familie de lăutari. Tatăl său a fost lăutarul Dumitru Botgros, iar frații săi au învățat să cânte la un instrument, între timp Nicolae a învățat să cânte la tobe.

La vârsta de șapte ani a mers la Școala de muzică din Cahul, iar împreună cu unul dintre frații săi, s-a întors acasă pentru că nu mai avea bani. După câțiva ani, familia Botgros cânta la nunți, iar Nicolae a ales să lase toba în favoarea viorii. Ani mai târziu, Nicolae a ajuns la Soroca, la Școala de iluminare culturală, unde a asistat pentru prima oară la un concert.
Prima orchestră dirijată de Nicole Botgros a fost „Ciocîrlia” de la Edineț, apoi Joc”. Ulterior s-a mutat la Chișinău și a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii. În timpul carierei sale, acest a înregistrat două albume, și a colaborat la sute de materiale muzicale înregistrate cu interpreți de muzică populară, precum Maria Ciobanu, Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Zinaida Julea și Ștefan Bănică Jr.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: