Redactia.ro
Home » Știri » În ce stare se află victimele accidentului grav din Slatina. Șoferul mașinii avea permisul de numai câteva luni

În ce stare se află victimele accidentului grav din Slatina. Șoferul mașinii avea permisul de numai câteva luni

Accident grav în Slatina

Accidentul tragic care a avut loc joi-seara, 1 noiembrie 2023, în fața Spitalului Județean Slatina, a șocat comunitatea locală și a atras atenția asupra unor probleme grave legate de siguranța rutieră și comportamentul tinerilor șoferi. Trei adolescente au fost victimele nefericite ale acestui incident, iar impactul devastator asupra vieților lor a fost profund resimțit în comunitate.

Accidentul a avut loc pe strada Crișan, una dintre cele două artere principale ale orașului, cu direcția de mers către piața Zahana. Mașina condusă de tânărul de 18 ani a intrat pe contrasens în zona trecerii pentru pietoni și a lovit brutal trei adolescente care se aflau pe trecere într-un grup mai mare de pietoni.

Cum se simt victimele accidentului din Slatina

Evenimentul tragic a fost declanșat de un șofer tânăr în vârstă de 18 ani, aflat la început de carieră în conducerea autovehiculelor. Acesta conducea o mașină cu semne distinctive pentru șoferii începători. În mașină se mai aflau alți doi tineri, care, în mod regretabil, au ales să fugă de la locul accidentului imediat după impact.

În mod tragic, fetele au fost prinse între autoturism și un buldoexcavator, care aștepta corect la trecere, acordând prioritate pietonilor, așa cum impune legislația rutieră. Șoferul utilajului a relatat că s-a trezit brusc cu autoturismul care a pătruns pe contrasens în fața sa, având foarte puțin timp pentru a reacționa. În schimb, șoferul autoturismului nu a putut oferi nicio explicație convingătoare pentru comportamentul său imprudent.

„Este vorba de un accident rutier în care au fost implicate patru persoane, patru adolescente. Una dintre ele a refuzat transportul la spital deoarece nu a fost lovită, iar trei dintre paciente sunt internate. Una dintre ele este la Craiova, cu fractură de ambe oase la nivelul gambei stângi, una dintre ele este în spitalul nostru, la Chirurgie, cu fractură de bazin plus multiple plăgi, iar una dintre fete este la ORL, tot la noi, are fractură de piramidă nazală consolidată și multiple plăgi la nivelul feței”, a declarat medicul Florin Popa, pentru Adevărul.

Șoferul mașinii avea permisul de câteva luni

La locul accidentului, anchetatorii au observat absența oricăror semne de frânare, ceea ce sugerează că șoferul autoturismului nu a încercat să evite impactul. Șoferul buldoexcavatorului a subliniat că mașina s-a oprit abia după ce a intrat în coliziune cu utilajul. Aceasta ridică semne de întrebare cu privire la viteza autoturismului și la modul în care tânărul șofer a gestionat situația.

De asemenea, trebuie menționat că în zona trecerii pentru pietoni se efectuau lucrări pentru montarea unor noi stâlpi de semaforizare, ceea ce ar fi trebuit să îmbunătățească semnalizarea și siguranța locului respectiv. Cu toate acestea, trecerea pentru pietoni urma să fie deplasată cu cinci metri, ceea ce ridică întrebări cu privire la modul în care au fost gestionate lucrările în această zonă.

Este important de subliniat că tânărul șofer implicat în accident a fost supus unui test alcooltest imediat după producerea accidentului, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, testul pentru substanțe psihoactive a avut un rezultat negativ, ceea ce sugerează că acesta nu se afla sub influența drogurilor sau a altor substanțe care ar fi afectat judecata sa în momentul incidentului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: